Εγκληματικά ανεύθυνοι-Άφησαν εστίες που προκάλεσαν μεγάλη αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη-Εκκένωση Δροσοπηγής, Ιπποκράτειου-Πολιτείας

655

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη γνωρίζει μεγάλη αναζωπύρωση , με ελάχιστους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, έπιασε φωτιά εντός της ρεματιάς στην περιοχή των Αδάμων και η φωτιά καίει άκαυτο δάσος, ενώ περιμετρικά υπάρχουν καμμένα.

Στο σημείο της αναζωπύρωσης έχουν ήδη μεταβεί επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και υπάρχει η πιθανότητα να συνδράμουν και από αέρος.

Μάλιστα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και στη Δροσοπηγή. Στην πρώτη περίπτωση για να εκκενώσουν προς την Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας και στη δεύτερη προς Αφίδνες ή Ωρωπό.

https://twitter.com/112Greece/status/1423245540641411079?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1423245540641411079%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2F112Greece2Fstatus2F1423245540641411079provider%3Dtwitter

Μήνυμα εστάλη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σε όσους βρίσκονται στο Κρυονέρι για να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι η φωτιά είναι κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα. Η φωτιά ανεβαίνει τους δρόμους Τατοίου και Χλόης (που υπάρχουν οι ταβέρνες) που είναι ο δρόμος που ανεβαίνει προς τα πρώην βασιλικά κτήματα.

Ο Βασίλης Κουτσαβλής στη σελίδα Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου στο facebook, έγραψε πριν από λίγη ώρα: «Δυστυχώς μεγάλη αναζωπύρωση μέσα στο κτήμα του Τατοιου ξανά στην ρεματιά πίσω από τον Λεωνίδα».

Μάλιστα στις 14:30 υπήρξε ενημέρωση για δεύτερη αναζωπύρωση στο ίδιο ρέμα, στις παρυφές του Κρυονερίου.

Στο σημείο της αναζωπύρωσης έχουν ήδη μεταβεί επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και υπάρχει η πιθανότητα να συνδράμουν και από αέρος.

Βίντεο και εικόνες από το σημείο της αναζωπύρωσης

Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Η εισαγγελία παρενέβη μετά από δημοσιεύματα, αλλά και από σχετική αναφορά δικηγόρου της περιοχής, με την οποία τίθεται μία σειρά από ερωτήματα, όπως:

Ξεκίνησε (όπως διαδίδεται) η φωτιά από μετασχηματιστή;
Είναι αληθές όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως πχ.Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, διότι υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;
Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;
Τα παραπάνω ζητήματα μεταξύ άλλων θα τεθούν στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας