Εγκαινιάστηκε το μέγα σκάνδαλο του ΣΔΙΤ απορριμάτων στην Κοζάνη

2357
Κοζάνη

Με Κοινοτικά λεφτά, χρήματα του δημοσίου και δάνεια της Εθνικής, εκχωρείται, έναντι ευτελούς συμμετοχής του ιδιώτη, η διαχείριση των απορριμάτων Δυτικής Μακεδονίας στον όμιλο Μπόμπολα με απόλυτα σκανδαλώδεις και αντιπεριβαλλοντικούς όρους και με πλήρη εγγύηση των υπερκερδών του!
Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικής  – δυναμικότητας 120.000 τόνων ετησίως, Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, 10 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καθώς και Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης – Εκπαίδευσης περιλαμβάνει το πρώτο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων.
Τα εγκαίνια της πρώτης στην Ελλάδα ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων έγιναν την Τετάρτη στη Κοζάνη.
Η άδεια κατασκευής και λειτουργίας του για 25 έτη εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2015 από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ η σύμβαση υπεγράφη τον Ιούνιο τού ίδιου έτους.
Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 49 εκατομμύρια ευρώ. Τα 17 εκατομμύρια προήλθαν από ιδιωτικά κεφάλαια, τα 6 εκατομμύρια από δάνειο που χορήγησε η Εθνική Τράπεζα και τα 26 εκατομμύρια ευρω από χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
” Δεν υπάρχει γενικός κανόνας για τη μέθοδο ή το χρηματοδοτικό εργαλείο που υιοθετούμε αλλά το επιλέγουμε ανά περίπτωση, με μόνη προϋπόθεση τη διασφάλιση ευρύτερης συναίνεσης μεταξύ των ευρύτερων φορέων της τοπικής κοινωνίας ”, επεσήμανε με πρωτοφανή προκλητικότητα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. ”Το έργο έτυχε της αποδοχής όλων των δήμων που συναπαρτίζουν τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δυτικής Μακεδονίας”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας