Είναι ο Πάπας σταλινικός;

1536
διαστροφές
Το ξεσάλωμα του ακραίου νεοφιλελεύθερου κέντρου αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο. Γιατί τα ανοίγματα στην ακροδεξιά έχουν βαριές συνέπειες για τη Δημοκρατία και την χώρα.
Πριν από μερικά χρόνια, παρά τον δογματισμό και τον “θεολογισμό” ορισμένων -όχι ευάριθμων- τμημάτων της αριστεράς, και μόνο η ερώτηση θα προκαλούσε γέλιο. Αλλά τώρα, με τους ακροκεντρώους να πρωταγωνιστούν στη συγκρότηση ενός φαιού μετώπου που προσπαθεί να νεκραναστήσει τα κουρέλια της ακροδεξιάς, η υπόθεση χωράει πολλή συζήτηση.
Δεν πάει άλλωστε ούτε μήνας από τότε που το σοβαρό, φανταστείτε δηλαδή να μην ήταν, Politico ανέλαβε να μας πληροφορήσει ότι στην Ευρώπη υπάρχουν “έξι σκληροπυρηνικοί” υποστηρικτές του Μαδούρο. Έτσι -με την εκστρατεία κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας- λίγο πριν οι διάφοροι “ειδικοί” θρονιαστούν στις ξαπλώστρες της παραλίας, μάθαμε και εμείς οι αδαείς ότι αυτοί που με νύχια και με δόντια κρατούν τον Μαδούρο στον προεδρικό θώκο είναι όλοι όσοι δηλώνουν αριστεροί στην Ευρώπη, ο Τσίπρας και ο Ιγκλέσιας, ο Μελανσόν και ο Κόρμπιν, αλλά και το όχι αριστερό αλλά τουρλού τουρλού Κίνημα 5 Αστέρων, και -τελευταίος αλλά όχι έσχατος- ο Πάπας Φραγκίσκος!
Και άντε να δεχτούμε ότι οι κάθε είδους Ευρωπαίοι αριστεροί φταίνε: ο ένας γιατί “πήγε στην κηδεία του Τσάβες”, ο άλλος γιατί ο Μαδούρο τον είχε αποκαλέσει “καλό φίλο της Βενεζουέλας” και ο τρίτος γιατί είχε γράψει σε ένα άρθρο του ότι “η Μπολιβαριανή Επανάσταση είναι για εμάς πηγή έμπνευσης”. Ας προσπεράσουμε δηλαδή την γελοιότητα και την εμφανή προσπάθεια ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης και ας δεχτούμε ότι η κριτική των αγριοφιλελεύθερων έχει κάποια βάση. Η στοχοποίηση του Πάπα πού κολλάει;
Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα επικρίνει τον Μαδούρο και έχει κριτικάρει πολλές αποφάσεις του. Πρόσφατα μάλιστα, το Βατικανό ζήτησε να μην λειτουργήσει η νόμιμα εκλεγμένη Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις. Οπότε, από πού εκπορεύεται αυτή η επίθεση στον ποντίφηκα και πού αποσκοπεί; Πώς ο ηγέτης εκατομμυρίων καθολικών γίνεται ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη ένας “σκληροπυρηνικός” που χωρίς δεύτερη σκέψη στοχοποιείται;
Αυτό που οι νεοφιλελεύθεροι δεν συγχωρούν στον Πάπα είναι ότι -εκτός από τον Μαδούρο- επικρίνει και την αντιπολίτευση. Ότι αντί να ρίχνει λάδι στη φωτιά της αδιαλλαξίας και να πυροδοτεί το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, κάνει έκκληση για διάλογο και συνεννόηση. Ότι αντίθετα από τις επιταγές των αγορών μιλά για ανθρωπιστική κρίση στην Βενεζουέλα και ζητάει δίκαιες λύσεις που δεν θα περιθωριοποιούν ακόμα περισσότερο τα πληβειακά στρώματα.
Αλλά όλα αυτά είναι άγνωστες λέξεις για τα στελέχη του ακραίου νεοφιλελεύθερου κέντρου. Γιατί δεν θέλουν διάλογο, αρνούνται την συνεννόηση και είναι έτοιμοι να ρίξουν στον Καιάδα όλους τους απλούς ανθρώπους που τους θεωρούν αναλώσιμους. Για αυτό επιτίθενται σε όποιον τους αμφισβητεί καταφεύγοντας ακόμα και στον παρωχημένο αντικομμουνισμό. Και για αυτό είναι έτοιμοι, αν θεωρήσουν ότι αυτό τους συμφέρει, να βγάλουν σταλινικό ακόμα και τον Πάπα.
Αλλά για αυτό επίσης, θα σπάσουν μια ακόμα φορά τα μούτρα τους. Γιατί δεν θέλουμε την επιστροφή στον διχασμό και την εμφυλιοπολεμική πόλωση. Και αρνούμαστε έναν κόσμο στον οποίο επιτρέπεται μόνο μία γνώμη, η δική τους!
*Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας