Είναι οι διαδηλώσεις που διασπείρουν τον κορωνοϊό;

692
Είναι οι διαδηλώσεις που διασπείρουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν ότι οι διαδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος αποτελούν τις βασικές αιτίες υπερμετάδοσης  του κορωνοϊού και επομένως θα έπρεπε να επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή στην κοινωνία και κλειδοαμπάρωμα χωρίς καμμιά συλλογική διαμαρτυρία ,  ό,τι και αν πράττει η κυβέρνηση και όσο κακό και αν κάνει στον τόπο και το λαό .

Με δύο λόγια η κυβέρνηση , λόγω πανδημίας , ζητά λαϊκή ανοχή και λαϊκή ασυλία απέναντί της , ανεξαρτήτως των πόσο βλαβερών και επιζήμιων μέτρων λαμβάνει , αξιοποιώντας ακριβώς τον φόβο του κορωνοϊού και τον κίνδυνο εξάπλωσής του .

Είναι προφανές ότι τέτοιες κυβερνητικές τοποθετήσεις αποτελούν περισσότερο δημαγωγικές και προπαγανδιστικές επιχειρήσεις εκφοβισμού και παραπλάνησης και λιγότερο ή καθόλου συνιστούν σοβαρή βάση για συζήτηση και προβληματισμό .

Πολύ περισσότερο ,  μάλιστα , διότι αν οι συγκεντρώσεις κάνουν αυτή την τρομερή υπερμετάδοση στην κοινωνία , τότε τι θα έπρεπε να πούμε για το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς , στους τόπους εργασίας και μάλιστα στα εργοστάσια , στις διαδικασίες της εκπαίδευσης , στα νοσοκομεία κλπ κλπ , για να μη μιλήσουμε για συναθροίσεις τύπου Πάτρας ( καρναβάλι ) και Ξάνθης , οι οποίες δείχνουν την ανάγκη των ανθρώπων να  “ ζήσουν “  και να  “χαμογελάσουν“ μετά από ένα χρόνο σχεδόν ,  εγκλεισμού και απομόνωσης.

Και όλα αυτά να είχαν “ κλείσει “ και “ νεκρωθεί “ και πάλι θα ήταν πολύ αμφίβολο αν θα περιορίζετο δραστικά ο κορωνοϊός και οι μολύνσεις από τον ιό . Αντίθετα , ο τελευταίος μπορεί να συνέχιζε τον καλπασμό του !

΄Αν , όμως , η κυβερνητική προπαγάνδα είναι κίβδηλη και αποβλέπει στο γενικό κοινωνικό σιωπητήριο , την ώρα που η κυβέρνηση συσσωρεύει αδιέξοδα σε όλους τους τομείς , αυτό δεν σημαίνει ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές δεν θα πρέπει να λαμβάνουν με δική τους ευθύνη μέτρα για να τηρούν μεταξύ τους στοιχειώδεις αποστάσεις στις κινητοποιήσεις τους και πολύ περισσότερο ότι δεν θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφεύγουν τον συνωστισμό .

Μια τέτοια εποικοδομητική σε κάθε περίπτωση στάση από μέρους των συγκεντρωμένων και των διαδηλωτών όχι μόνο δεν θα έβλαπτε την κινητοποίηση τους αλλά αντίθετα θα της προσέδιδε ακόμα πιο ευρεία κοινωνική αποδοχή και μεγαλύτερο σεβασμό από το κοινωνικό σύνολο .

Θα μου πείτε ότι ίσως τα παραπάνω να συνιστούν  “λεπτομέρειες“ σε μία εποχή γενικού χαμού και χάους σε όλους τους τομείς .

Θα διαφωνήσουμε . Οι “ λεπτομέρειες “ ,  αν και έν προκειμένω δεν είναι λεπτομέρειες , είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά .

΄Αλλωστε , οι διαδηλώσεις δεν αφορούν μόνο τους διαδηλωτές αλλά κυρίως το κοινωνικό σύνολο και εκ των πραγμάτων  πρέπει να εκπέμπουν πολιτισμό και να  μεταδίδουν κοινωνικά πρότυπα και αξίες !

Ριζοσπαστικές δυνάμεις , μαχόμενα συνδικάτα , δημοκράτες πολίτες , ανήσυχη νεολαία οφείλουμε να ξαναδούμε με μια νέα ματιά συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις , και όχι μόνο λόγω πανδημίας , ώστε να τους προδώσουμε μια νέα φρεσκάδα , νέα ζωντάνια  και ελκυστικότητα , για να καταστούν διαδικασίες που θα δίνουν χαρά , αισιοδοξία και δύναμη τόσο στους συμμετέχοντες όσο και ελπίδα στην κοινωνία .N.Z

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας