Δ. Στρατούλης από Άρτα: Να σωθούν οι θέσεις εργασίας και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 12 μηνών των εργατών της ΒΙΚΗ

1496
στρατούλης

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής Άρτας της ΛΑΕ, συναντήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Άρτας με τα μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ.

Ο πρόεδρος του σωματίου εργατών της ΒΙΚΗ Αποστόλης Λάκκας και τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε για την δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοί τους μετά την αίτηση πτώχευσης, που υπέβαλλε η επιχείρηση στο δικαστήριο, και το λουκέτο που έβαλε στη λειτουργία της. Ότι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να χάσουν την εργασία τους και με απλήρωτους τους μισθούς τους για περισσότερο από 12 μήνες και τα οφειλόμενα σε αυτούς να έχουν φτάσει πλέον το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης κατάγγειλε την ιδιοκτησία της ΒΙΚΗ για πλήρη εγκατάλειψη της επιχείρησης, για υπερδανεισμό της και αξιοποίηση της προς όφελος άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων της και για κοροϊδία των εργαζομένων, ώστε να κερδίσει χρόνο για να ξεπουλήσει το ζωικό κεφάλαιο και τμήμα των εμπορευμάτων και να φορτώσει σ’ αυτούς όλη τη ζημιά από την χρεοκοπία της. Επίσης κατάγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πλήρη αδιαφορία και για μη χρησιμοποίηση των πολιτικών, οικονομικών και ελεγκτικών εργαλείων που διέθετε, για την αποτροπής του λουκέτου της επιχείρησης.

Ο Δ. Στρατούλης ανέφερε ότι το κλείσιμο της επιχείρησης όχι μόνο θα οδηγήσει στην ανεργία τους 190 εργαζόμενούς της και σε οικονομικό αδιέξοδο τους 50 συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους της περιοχής, αλλά θα είναι και μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία και κοινωνία και για την παραγωγική βάση της Ηπείρου αφού κλείνει μια επιχείρηση που είχε μερίδιο 6% στην αγορά αλλαντικών της χώρας μας.

Τέλος, ο Δ. Στρατούλης εξέφρασε την πολιτική στήριξη της ΛΑΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΚΗ για να μείνει ανοιχτή η επιχείρηση, για να σωθούν οι θέσεις εργασίας τους και για να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα τους και κάλεσε τους υπόλοιπους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία να τους εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας