Ξεπερνά κάθε όριο η Άγκυρα: «Δώστε μας τους 8 για να έχουν δίκαιη δίκη οι δύο Έλληνες»

1489
δικαστηρίου

Λένε ψέματα και παίζουν παιχνίδια παρασκηνίου και οι ελληνικές αρχές σε σχέση με τους 2 στρατιωτικούς

Σε μεγάλες περιπέτειες οδηγείται η χώρα μας από μια εξουσία στην Άγκυρα η οποία συμπεριφέρεται με απέραντη αλαζονεία και ως επικυρίαρχη στην περιοχή, πέρα από κάθε ίχνος διεθνούς νομιμότητας.

Το Ανατολίτικο παζάρι μεταξύ των 2 στρατιωτικών μας και των 8 της Τουρκίας επισημοποιείται πλέον και έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι 2 έλληνες στρατιωτικοί απήχθησαν και δεν συνελήφθησαν, τυχαία, διότι τάχα πέρασαν τα σύνορα.

Όλα όσα ισχυρίζονται μέχρι τώρα οι Τούρκικές αρχές σε συνεργασία, δυστυχώς, με τις ελληνικές, γιατί έτσι βολεύει και τις τελευταίες, είναι χονδροειδή ψέματα.

Η κυβέρνηση, μαζί με την στρατιωτική ηγεσία, αποκρύπτουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, για να αποκρύψουν και τις δικές τους ευθύνες στην υπόθεση.

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνά πλέον η Τουρκία, αφού με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι όχι μόνο συνδέει την υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, αλλά ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά… διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη»!

Η νέα προκλητική ενέργεια που αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» δείχνει ότι η Τουρκία επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της για τους έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, καθώς και σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με σύγχρονο κράτος δικαίου.

Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου. Σ’ αυτήν ο τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες», και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

 

Επιστολή Νίκου Χουντή προς το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να δώσει επίσημα στη δημοσιότητα την επιστολή του Τούρκου αξιωματούχου και η ΕΕ να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων αξιωματικών

 

Με αφορμή την επιστολή προς το Ευρωκοινοβούλιο, του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου 2018 (!), που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, απέστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Gabi Zimmer, με την οποία ζητά την άμεση παρέμβασή της στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να υπάρξει επίσημη δημοσιοποίηση και απάντηση, στην απαράδεκτη επιστολή του Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος συσχετίζοντας ευθέως την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, με τη σύλληψη και πολύμηνη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ζητά την άμεση παράδοση των 8, προκειμένου να υπάρξει «δίκαιη δίκη για τους 2 Έλληνες».

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο Νίκος Χουντής καλεί την Πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, να θέσει το θέμα στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να υπάρξει κατάλληλη απάντηση από τον Πρόεδρό του, κ. Tajani, ο οποίος, «αφού ενημερώσει τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της ΕΕ, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων αξιωματικών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας