Δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές κατά Τραμπ για όσες αλήθειες είπε δίπλα στον Πούτιν

1449
γερουσιαστές
Εξ οικείων τα βέλη κατά Τραμπ στην προσπάθεια του τελευταίου να πει κάποιες αλήθειες και να βελτιώσει κάπως το κλίμα στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας.

Δυσαρέσκεια σε γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών, στους οποίους ανήκει και ο ίδιος, προκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τις δηλώσεις του για τις αμερικανορωσικές σχέσεις παρουσία του Βλάντιμιρ Πούτιβ, στο Ελσίνκι, όπου και επέρριψε ισόποσες ευθύνες στις δύο χώρες για την επιδείνωση των σχέσεών τους.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας, υποστήριξε ότι η “απόδοση” του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα στείλει στη Μόσχα ένα μήνυμα “αδυναμίας”.

“Χαμένη ευκαιρία από τον πρόεδρο Τραμπ” χαρακτήρισε ο Γκρέιαμ, με ανάρτησή του στο Twitter, το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν επέρριψε ευθύνες στη Ρωσία για την ανάμιξή της στις εκλογές του 2016 και δεν έστειλε μια “ισχυρή προειδοποίηση” προς τη Μόσχα για τη στάση της σε μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες.

“Αυτή η απάντηση από τον πρόεδρο Τραμπ θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως ένδειξη αδυναμίας και θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιλύει”, πρόσθεσε.

“Επαίσχυντες” χαρακτήρισε τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ.

“Ποτέ δεν πίστευα ότι κάποια μέρα θα έβλεπα τον Αμερικανό πρόεδρό μας να στέκει στο ίδιο βάθρο με τον Ρώσο πρόεδρο και να επιρρίπτει ευθύνες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ρωσική επιθετικότητα. Αυτό είναι αισχρό”, έγραψε ο Φλέικ στο Twitter.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνες τόσο τις ΗΠΑ όσο και τη Ρωσία για τις τεταμένες σχέσεις τους τις οποίες, όπως είπε, προσπαθεί τώρα να βελτιώσει.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 καθώς και για τις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ το 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας