Δύο νεκροί από την κακοκαιρία – Δοκιμάζονται Αττική κι Εύβοια

412
Δύο νεκροί από την κακοκαιρία
Όλες οι εξελίξεις για τα προβλήματα από το πέρασμα της «Μήδειας» που έφερε δριμύ ψύχος, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες
  • Νεκροί εντοπίστηκαν δύο άνδρες σε Εύβοια και Λασίθι. Χωρίς ρεύμα αλλά και νερό παραμένουν πολλές περιοχές
  • Στα «λευκά» ντύθηκε η Αττική με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι σημερινοί εμβολιασμοί. Διακοπές και στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Με προσωπικό ασφαλείας τα φαρμακεία του λεκανοπεδίου. Αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων και εισαγγελιών
  • Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των κλειστών σχολείων. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Β. Σοφίας λόγω πτώσης δέντρου

Διεκόπη πριν από λίγη ώρα, λόγω πτώσης δέντρου, η κυκλοφορία των οχημάτων, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, και στα δύο ρεύματα, από Ακαδημίας μέχρι Βασιλίσσης Αμαλίας. Στο σημείο βρίσκεται συνεργείο της Πυροσβεστικής που προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο.

Στο μεταξύ, έγινε άρση της απαγόρευσης της κίνησης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Αττική Οδό.

Έως την Παρασκευή το μεταβατικό διάστημα για τις νέες βεβαιώσεις εργαζομένων

Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου και ώρα 06:00 επεκτείνεται το μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως των νέων εντύπων βεβαίωσης κίνησης τόσο των εργαζομένων όσο και των αυτοαπασχολουμένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιτηδευματιών, καθώς και των μελών διοίκησης, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για το διάστημα από τις 15/2/2021 και ώρα 06:00 έως και τις 19/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους και με τα παλαιά έντυπα φόρμες-άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

Σοβαρές ζημιές στη ΛΑΡΚΟ από κατάρρευση στέγης

Σημαντικές ζημιές στη ΛΑΡΚΟ προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς εξαιτίας της χιονόπτωσης κατέρρευσε τμήμα της στέγης στη μονάδα των ηλεκτροκαμίνων νικελίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, στο σημείο δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι, καθώς το εργοστάσιο δεν λειτουργεί εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που προηγήθηκε επειδή το δίκτυο υψηλής τάσης μέσω του οποίου τροφοδοτείται έχει υποστεί ζημιές από πτώση δένδρων.

Το ΠΑΜΕ σε ανάρτησή του στο Twitter σχολιάζει το εξής:

Από καθαρή τύχη γλίτωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής του εργοστασίου από το βάρος του χιονιού. Παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί 16 ώρες επειδή ο δρόμος προς τη ΛΑΡΚΟ ήταν απροσπέλαστος…

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Νέα ενημέρωση εξέδωσε πριν λίγα λεπτά η ΕΛ.ΑΣ σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ανά Περιφέρεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Στο έλεος του χιονιά πρόσφυγες σε Ελαιώνα και Μαλακάσα

Σκηνές βυθισμένες στο χιόνι με τους πρόσφυγες σε απόγνωση, πολλοί από αυτούς ευάλωτοι, άλλες σκηνές να μην αντέχουν το βάρος του χιονιού και να σπάνε, ενώ οι συνεχείς διακοπές ρεύματος επιτείνουν το πρόβλημα στη δομή προσφύγων στον Ελαιώνα.

Διακοπή ρεύματος για ώρες και στην παλιά δομή της Μαλακάσας, όπου δεν υπάρχουν σκηνές ύστερα από την τελευταία κακοκαιρία και όλοι οι διαμένοντες ζουν σε κοντέινερ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», τα καινούργια κοντέινερ δεν έχουν ντους και τουαλέτα και οι άνθρωποι πρέπει να βγουν στο χιόνι για να πάνε στις κοινόχρηστες, ενώ οι πρόσφυγες ανησυχούν για τη ζωή των νεογέννητων παιδιών, που μένουν σε συνθήκες πολικού ψύχους χωρίς ρεύμα.

Το σχέδιο μεταφοράς των πιο ευάλωτων σε κλειστό χώρο δεν πραγματοποιήθηκε και μόνο εκ των υστέρων οργανώνεται η μεταφορά. Άγνωστο αν θα γίνει το ίδιο και για τους υπόλοιπους που μένουν στις 450 σκηνές. Θαμμένος στο χιόνι και ο καταυλισμός της Μαλακάσας 

Μέχρι «Δουκ. Πλακεντίας» το μετρό, χειρόφρενο σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ για τα ΜΜΜ, οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και γίνονται προσπάθειες να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία.

Επίσης, η λειτουργία του τραμ γίνεται κανονικά και εκτελούνται δρομολόγια μέχρι το Σύνταγμα. Λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών στο δίκτυο του τραμ, τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν νωρίτερα μόνο στο παραλιακό του τμήμα «ΣΕΦ – Βούλα – ΣΕΦ».

Λεωφορεία και τρόλεϊ δεν εκτελούν αυτή τη στιγμή κανένα δρομολόγιο με τον ΟΑΣΑ να αναφέρει ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την αποκατάστασή τους, με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι που δεν θα καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω της χιονόπτωσης και των συνεπειών της, δικαιούνται κανονικά τις αποδοχές τους, αρκεί να έχει προηγηθεί τουλάχιστον δεκαήμερη εργασία. Περισσότερα παρακάτω

Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων από την Περιφέρεια

συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση που κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, λόγω της έντονης ολισθηρότητας των δρόμων και του ισχυρού παγετού που επικρατεί σε όλη την Αττική, απεύθυνε η Περιφέρεια Αττικής, που υποστηρίζει ότι «σε πλήρη και συνεχή κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και τη διευκόλυνση των πολιτών, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλειά τους».

Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της νύχτας έδωσε μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι αρμοδιότητάς της και παρεμβαίνει όπου απαιτείται, καθώς έχει διαθέσει 100 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ που επιχειρούν και αλατιέρες.

Κλείνουν εκτάκτως στις 6 μ.μ. τα σούπερ μάρκετ

Στις 6 το απόγευμα θα κλείσουν σήμερα εκτάκτως τα σούπερ μάρκετ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με το παρακάτω μήνυμα στο Twitter.

Έκκληση να κηρυχτεί ο Διόνυσος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος Διονύσου να κηρυχτεί η περιοχή, που ζει δύσκολες ώρες από τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση λόγω πτώσεων εκατοντάδων δέντρων, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο δήμος θα μείνει και χωρίς νερό.

Ποιες περιοχές της Αττικής έμειναν χωρίς νερό

Χωρίς νερό έμειναν περιοχές της πρώτης περιφέρειας της χώρας και συγκεκριμένα ο Χολαργός, η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, η Φιλοθέη και η Ηλιούπολη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι τις 3 μ.μ. Επανήλθε η υδροδότηση στην Νέα Ερυθραία.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Πειραιάς- Αττική του Ηλεκτρικού. Παραμένει εκτός λειτουργίας το τμήμα Αττική- Κηφισιά. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ

Κ. Μητσοτάκης: Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί 

Πρωτόγνωρο χαρακτήρισε το καιρικό φαινόμενο ο πρωθυπουργός, μετά τη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε υπομονή και τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς κι ο ΔΕΔΔΗΕ το καλύτερο δυνατό για την αποκατάσταση των διακοπών ρεύματος.

Τέλος, τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα επανέλθει για τα ραντεβού εμβολιασμών που αναβλήθηκαν σήμερα και ειδικά γι’ αυτά που αφορούν τη δεύτερη δόση. «Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τα αδιάθετα εμβόλια για να μην πάει καμία δόση χαμένα» είπε.

Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν

Στους προγραμματισμένους για σήμερα εμβολιασμούς στον νομό Αττικής που αναβλήθηκαν αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας» δήλωσε.

Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην Εύβοια

Δεύτερο θύμα από την κακοκαιρία, καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην Εύβοια, ο οποίος χρειαζόταν παροχή οξυγόνου αλλά δεν είχε ρεύμα.

Xωρίς ρεύμα για δεύτερη μέρα στο Διόνυσο, χωρίς νερό στη Ν. Ερυθραία

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές του δήμου Διονύσου, καθώς παραμένουν για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφείλεται κυρίως σε δέντρα, που δεν αντέχουν από το βάρος του χιονιού και πέφτουν ή γέρνουν πάνω σε καλώδια.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, τόνισε ότι είναι περισσότερα από 250 τα δέντρα που έχουν πέσει και πως είναι εκατοντάδες οι οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερο 24ωρο και με τέτοιες συνθήκες. Οι βλάβες είναι πολλές και τα συνεργεία δεν επαρκούν, ενώ επισήμανε και τον κίνδυνο να υπάρξουν πλέον διακοπές και στην υδροδότηση.

Στο μεταξύ τουλάχιστον στη Νέα Ερυθραία έχει διακοπεί και η υδροδότηση από χθες τη νύχτα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν και πρόβλημα θέρμανσης.

«Τεχνικοί είναι στο δρόμο 48 ώρες ελλείψει προσωπικού»

Χωρίς ρεύμα παραμένουν 25 περιοχές του λεκανοπεδίου, καθώς από νωρίς το πρωί επεκτάθηκαν οι βλάβες που καταγράφονται από τη Ν. Ιωνία μέχρι του Παπάγου και τον Ωρωπό. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης το πρωί στην ΕΡΤ τουλάχιστον το 90% των προβλημάτων οφείλεται σε πτώση δέντρων.  Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο δυσχεραίνει το γεγονός ότι την ώρα που λύνουν ένα πρόβλημα παρουσιάζεται κάποιο άλλο.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε την έλλειψη τεχνικού προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι, οι οποίοι δουλεύουν ακατάπαυστα και βρίσκονται στο δρόμο για πάνω από 48 ώρες.

Χωρίς νερό και ρεύμα για τρίτη μέρα χωριά της Εύβοιας

Μεγάλα προβλήματα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Βόρεια Εύβοια με αρκετές περιοχές της να βρίσκονται για τρίτη μέρα χωρίς νερό και ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες σε 25 από τα 50 χωριά στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών. Αγώνα δρόμου δίνουν οι αρμόδιοι φορείς, αλλά ο παγετός δυσχεραίνει τη διέλευση. Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχει ελαττωθεί η χιονόπτωση σήμερα.

Νεκρός κτηνοτρόφος που εγκλωβίστηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 56χρονο άνδρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο ποιμνιοστάσιό του, καθώς λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης δεν μπόρεσε να φύγει. Διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός.

Νέα προβλήματα στην κυκλοφορία τραμ

Λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του Τραμ, τα δρομολόγια για λόγους ασφαλείας πραγματοποιούνται μόνο στο παραλιακό τμήμα ΣΕΦ-ΒΟΥΛΑ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Οι Αθηναίοι είδαν… άσπρη μέρα – Στα «λευκά» η Ακρόπολη

Με προσωπικό ασφαλείας τα φαρμακεία της Αττικής

Όλα τα φαρμακεία της Αττικής παρέμειναν κλειστά μέχρι τις 10 π.μ. λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και δυσχεραίνουν την προσέλευση τόσο των εργαζομένων όσο και των ασφαλισμένων, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ που ανακοίνωσε ότι την υπόλοιπη μέρα θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην νέα Αθηνών- Κορίνθου, απαγόρευση φορτηγών στη Λ. Αθηνών

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όπου είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών ενώ τα ΙΧ κινούνταν με αλυσίδες, μετά τα διόδια Ελευσίνας. Αυτή την ώρα όλα τα οχήματα κινούνται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και εντάθηκε στην λεωφόρο Αθηνών. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στις 10.00 απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες από την ΒΙΑΜΑΞ μέχρι τα ΕΛΠΕ, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς και από τα ΕΛΠΕ έως την συμβολή με την λεωφόρο Κηφισού, προς Αθήνα.

Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των κλειστών σχολείων

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές των σχολικών μονάδων, που θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση των δήμων, θα συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης με βάσει το πρόγραμμα. Σε οποίες περιοχές υπάρχει διακοπή ρεύματος δεν θα καταγραφούν απουσίες.

Αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Αττικής 

Με Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής για σήμερα 16.2.2021 λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Στους -19,4 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία σήμερα

Η Δυτική Μακεδονία καταγράφει κατά τόπους θερμοκρασίες κάτω από -15 βαθμούς Κελσίου σήμερα το πρωί. Η απολύτως ελάχιστη σημειώθηκε στη Φλώρινα και ήταν ίση με -19,4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ακολούθησαν Μεσόβουνο Κοζάνης (-19,1), Νέος Καύκασος (-17,7), Κοιλάδα Κοζάνης (-17,3), Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-16,7), Βαρικό Φλώρινας (-16,5), Βωβούσα Ιωαννίνων (-16,2) και Γρεβενά (-15,3 βαθμοί).

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα επικρατούν για δεύτερη μέρα στο Αιγαίο. Η ισχυρότερη ριπή έως το πρωί της Τρίτης καταγράφηκε στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 105 χλμ/ώρα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του τραμ

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο, καθώς σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο.

Σύσκεψη στις 11:00 στην Πολιτική Προστασία

Νέα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.00 υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, με δεδομένη τη σφοδρότατη χιονόπτωση που πλήττει και την Αττική, καθώς και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Αναβάλλονται τελικά οι σημερινοί εμβολιασμοί στην Αττική

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αναβάλλει τελικά τους σημερινούς εμβολιασμούς σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Μετ΄ εμποδίων και οι συγκοινωνίες

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του Μετρό, ενώ λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού. Επίσης, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης», έως το Σύνταγμα. Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Οι πρωινές ανακοινώσεις της Τροχαίας για την Αττική

Ταπροβλήματα στην κυκλοφορίατης πρώτης περιφέρειας της χώρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με την αστυνομία

Αναβλήθηκαν τα πρωινά ραντεβού των εμβολιασμών

Η έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, για σήμερα, μετατίθεται για τις 10:30 στην Αττική, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας αναφέροντας ότι «οι πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό από τις 08:00 έως τις 10:30 θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους»

Σε Αττική και Εύβοια τα περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, που εντοπίζονται σε αρκετές περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, που αναφέρει ότι η κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο, κυρίως από την πτώση δέντρων.

Ειδικότερα, διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Αττική στις περιοχές ‘Αγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, ‘Ανοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Σύσταση σε εργαζομένους και κατοίκους στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και την Ανατολική Αττική

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Βόρειου Τομέα Αθηνών [Δήμοι Πεντέλης (Μελίσσια, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη), Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη), Μεταμόρφωσης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού – Φιλοθέης (Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη), Χολαργού – Παπάγου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου] και της Ανατολικής Αττικής [Δήμοι Ωρωπού (Ωρωπός, Αυλώνα, Κάλαμος, Συκάμινος, Πολυδένδρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Αφίδνες), Μαραθώνος (Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Βαρνάβας),  Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου (Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Διόνυσος, Άνοιξη, Σταμάτα, Κρυονέρι, Ροδοπόλεως), Αχαρνών (Αχαρνές, Θρακομακεδόνες), Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα), Παιανίας (Παιανία, Γλυκά Νερά), Σπάτων – Αρτέμιδος,  Λαυρεωτικής (Λαυρεωτική, Κερατέα, Άγιος Κωνσταντίνος), Σαρωνικού (Καλύβια Θορικού, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια),  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας] απευθύνει η Πολιτική Προστασία να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις πριν τις 10.00 το πρωί, διότι σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι μεν κάτοικοι στις περιοχές αυτές να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν για αργότερα, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τις περιοχές αυτές, σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους να μετακινηθούν και αυτοί μετά τις 10.00 το πρωί.

Να σταματήσει η διανομή με μηχανάκι

Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η «Μήδεια» και να παρθούν άμεσα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και των εργοδοτών έχει ζητήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, που καταγγέλλει ότι υπάρχουν εργοδότες που «προτείνουν στους διανομείς να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα για τη διανομή, θέλοντας να μεταφέρουν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες όλο το κόστος στους ίδιους τους εργαζόμενους».

Διακοπή κυκοφορίας στην λεωφ. Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή

Διακόπηκε τα μεσάνυχτα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Μεσογείων, από την διασταύρωση με την οδό Αγίας Τριάδος στην Αγία Παρασκευή στο ρεύμα προς Γέρακα.

Νωρίτερα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λ. Αλίμου Κατεχάκη από το ύψος της οδού Πίνδου έως την πλατεία της Ηλιούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του γηπέδου του Εθνικού Αστέρα, ενώ το πυκνό χιόνι που πέφτει σε όλη την Αττική, έγινε αιτία να κλείσουν δρόμοι και από την πλευρά του Υμηττού.

Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η «Μήδεια»

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του καιρού, χιονοπτώσεις αναμένονται στη Ανατολική Στερεά Ελλάδα, σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης και ενδεχομένως σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Βόρειων Κυκλάδων έως το πρωί.

Βροχοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στις Σποράδες, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν σημαντικά από το από μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις σε Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -14 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 4, στην Ήπειρο από -6 έως 9, στην Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από -3 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 8, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -1 έως 5, στις Κυκλάδες από 1 έως 6 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 3 έως 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 9 μποφόρ. Μικρή σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά. Βροχές ή χιονόνερο αναμένονται από το μεσημέρι στις ανατολικές και νότιες παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό έως το μεσημέρι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς.

Πηγή: efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας