Δύο νέα εργατικά “ατυχήματα” σε Δήμο Αλμυρού και γήπεδο ΑΕΚ

2695
οικοδόμος

Ακόμη δύο εργαζόμενοι έπεσαν θύματα “ατυχημάτων”, που έχουν σημειώσει ραγδαία αύξηση αυτά τα χρόνια της μνημονιακής αποδιάρθωσης των εργασιακών σχέσεων και της εργοδοτικής ασυδοσίας. Πρόκειται για μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού και για έναν εργαζόμενο στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το “ατύχημα” στον Αλμυρό συνέβη όταν η 58χρονη συμβασιούχος  έπεσε από το απορριμματοφόρο την ώρα που αυτό βρισκόταν σε κίνηση, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου.

Επισημαίνεται ότι η ίδια γυναίκα, μαζί με άλλους δυο εργαζόμενους στην ίδια Υπηρεσία, τραυματίστηκαν σε ανάλογο εργατικό «ατύχημα» που έγινε πέρσι, όταν πεπαλαιωμένο απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και ντελαπάρισε.

Μάλιστα, ως υπεύθυνοι για εκείνο το «ατύχημα» καταδικάστηκαν από το Δικαστήριο του Βόλου προϊστάμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου και έμεινε στο απυρόβλητο η δημοτική αρχή, η οποία, παρά τις πολλές καταγγελίες, δεν παίρνει τα μέτρα που απαιτούνται για να μη γίνονται τέτοιου είδους εργατικά «ατυχήματα» στη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο εργαζόμενος στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας να καταγγέλλει το “ατύχημα” ως συνέπεια “της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά”.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει επίσης και απόπειρα απόκρυψης του “ατυχήματος” από την εργοδοσία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας