Δυό λόγια για την ανήθικη επίθεση των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ στον Π. Λαφαζάνη

1982
δημιουργική

Αν τους είχα ακούσει να κατακρίνουν και να ”νοιώθουν ντροπή” για τις δικές τους αθλιότητες που δεν έχουν τέλος, θα τους παραχωρούσα και το δικαίωμα να έχουν ”δημοκρατικές ευαισθησίες” και να κρίνουν συντρόφους και συναγωνιστές μου.

Ως εκ τούτου σήμερα, δεν υπάρχουνε και το δικαίωμα αυτό τους έχει αφαιρεθεί με ‘‘ένα νόμο και σε ένα άρθρο” με συνοπτικές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Το δικαίωμα να κατακρίνεις και να χλευάζεις στο παραχωρεί η συνέπεια και στο αφαιρεί η ασυνέπεια και η υποκρισία που παραπέμπουν σε ανηθικότητα.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και καθήκον κάθε έντιμου ιδεολογικά και πολιτικά συναγωνιστή φίλου συντρόφου ακόμα και ιδεολογικού αντιπάλου, να κρίνει να κατακρίνει και να επικρίνει ”πράξεις που παρεκκλίνουν από τον αξιακό και ιδεολογικό κώδικα που πρεσβεύει κάθε δημόσιο πρόσωπο που ασχολείται με τα κοινά και ειδικά όταν αυτό έχει να κάνει με μια ”συλλογική προσπάθεια ανασύνταξης”.

Όμως, όταν πρόκειται για μέλη ‘‘πολιτικής συμμορίας’‘ που δεν έχουν αφήσει χωρίς να διαγράψουν και να ακυρώσουν και μάλιστα με περισσή προθυμία και θράσος και κανέναν ηθικό φραγμό, όλα τα αξιακά ιδεολογικά και κοινωνικά προτάγματα του χώρου που λυμαίνονταν και προσεταιρίζονταν προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία, τότε τα πράγματα διαφέρουν.

Αυτοί που προχώρησαν σε ρήξη με τη κοινωνία που τους ανέδειξε για να συνθηκολογήσουν, να συμμαχήσουν και να δικαιώσουν από τραπεζίτες οικονομικούς δολοφόνους, μέχρι πολιτικούς παγκόσμιους δολοφόνους με αντάλλαγμα μια τζούρα εξουσίας, δεν δικαιούνται να ομιλούνε απλά και μόνο επειδή πλέον, δεν έχουν τίποτα να μας πουν που δεν το έχουμε ακούσει και τίποτα να κάνουν που δεν το έχουν κάνει.

Και τα έχουν κάνει όλα….τα αίσχη.

Είναι σαν τη Λόλα που τα κάνει όλα σε τιμή ευκαιρίας και από πάνω κάνουν και τους ηθικολόγους και επιτίθενται με κάθε ευκαιρία προκειμένου να δηλώσουν παρών, όμως πλέον είναι αργά.

Σε αυτούς όλους τους απίθανους υποκριτές, δεν δίνουμε χώρο να μας κάνουν κριτική, δεν τους ξεπλένουμε και δεν τους νομιμοποιούμε επιτρέποντας τους να γίνουν ισότιμοι συνομιλητές και κριτές μας.

Αυτό δεν έχει να κάνει με το σωστό η το λάθος που κάποιος από εμάς κάνει, αλλά με το ότι δικαίωμα να το κρίνουν έχουν μόνο όσοι έχουν δώσει εξετάσεις και πέρασαν και όχι όσοι έχουν αποβληθεί δια παντός από την παρέα μας επειδή συνθηκολόγησαν με τον διάβολο και πήραν διαζύγιο από την αλήθεια και την εντιμότητα.

ΥΓ. Τον κόσμο δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε, αλλάξαμε όμως τους κανόνες.

Ο Τάσος Καραγιώργος είναι μέλος της Κίνησης  ΑΛ.ΑΝΥ.Α (ΑΛ.ληλεγγύη-ΑΝΥ.πακοή-Α.νατροπή)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας