ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για αναπλ.Υπουργό Περιβάλλοντος Σ.Φάμελλο: Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

1390
δυτικο

Δεν πέρασαν 3 ημέρες από την συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Γ Φάση του ΧΥΤΑ Φυλής και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος με τις δηλώσεις του  στο περιθώριο της  συνέντευξης τύπου για την ανακύκλωση , φρόντισε να επιβεβαιώσει τους φόβους μας για μια  ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή.

«Δεν υπάρχει deadline στην λειτουργία των εγκαταστάσεων στην Φυλή» είπε ο κ. Φάμελλος.  Δηλαδή η ΟΕΔΑ Φυλής δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ.

 

 Ο κ. Φάμελλος είπε πως  “δεν υπάρχει κίνδυνος από την Φυλή” και χαρακτήρισε  “κακόβουλες” τις δηλώσεις ορισμένων δημάρχων  ότι οι μοναδικές εγκαταστάσεις υποδοχής απορριμμάτων στην Αττική έχουν “διάρκεια ζωής” μερικών μηνών.

Εμείς δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο υπεύθυνος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δεν γνωρίζει την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Ακόμα και ο τελευταίος υπάλληλος του ΕΔΣΝΑ γνωρίζει πως ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν αντέχει άλλα σκουπίδια και πως αν δεν είχαν γίνει 2 «εσωτερικές» επεκτάσεις το 2017 και το 2018 ο ΧΥΤΑ Φυλής θα είχε ήδη κλείσει.

Το ερώτημα  είναι ποιος κοροϊδεύει ποιον.

ü  Ο κ. Φάμελλος που λέει δεν υπάρχει deadline στην Φυλή και πως η εγκατάσταση αντέχει για πολλά χρόνια ακόμα;

ü  Η κ. Δούρου που το 2018 μας έλεγε λέει ότι με την νέα  επέκταση (το πανωσήκωμα) στα αποκατεστημένα κύτταρα της  Α Φάσης  θα πέσουν μόνο 1.500.000 τόνοι σκουπιδιών για να αντέξει ο ΧΥΤΑ άλλους  10 μήνες δηλαδή  ως την άνοιξη του 2020;

ü  Ο Δήμαρχος Φυλής που λέει πως κλείνει η χωματερή  και γίνεται περιβαλλοντικό πάρκο;

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έγκαιρα έχει προειδοποιήσει πως υπάρχει  σενάριο για νέες «εσωτερικές» επεκτάσεις στον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ και ΝΕΑ  χωματερή στην Φυλή στην περιοχή της Γ Φάσης

Αυτό που κάνει τώρα  ο κ. Φάμελλος είναι  να προετοιμάζει το έδαφος για αυτό που θα συμβεί μετά τις εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας