Άδοξο τέλος για ''ΝΕΑ'' και ''ΒΗΜΑ'', άδηλο το μέλλον τους, στο δρόμο οι εργαζόμενοι!

3056
ΔΟΛ

Πριν από λίγο οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ έλαβαν εντολή εκκένωσης του κτιρίου. Οι εκπρόσωποι των ειδικών διαχειριστών ειδοποίησαν τους εναπομείναντες δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους να μαζέψουν τα πράγματα τους και να παραδώσουν τις ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου τους στο κτίριο.
Επιπλέον τους ενημέρωσαν ότι θα υπογράψουν τις απολύσεις τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του κτιρίου και από εκείνη την στιγμή και μετά αν για οποιοδήποτε λόγο θελήσουν να εισέλθουν στα γραφεία, προκειμένου να παραλάβουν κάποιο προσωπικό αντικείμενο θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο της ασφάλειας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση όσοι δεν υπογράψουν τις απολύσεις θα τους επιδοθούν από δικαστικό κλητήρα ενώ αναστέλλεται προσωρινά η κυκλοφορία των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», με τελευταίο φύλλο το αυριανό των «ΝΕΩΝ».
Μέχρι στιγμής και παρά τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί για το αν κάποιοι εξ αυτών θα συνεχίσουν να εργάζονται στα έντυπα του ΔΟΛ υπό το νέο καθεστώς καθώς δεν υπήρξε επικοινωνία από κάποιο στέλεχος της νέας ιδιοκτησίας.
Από την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες του eleftherostypos.gr οι εργαζόμενοι των εφημερίδων Νέα και Βήμα θα παραλάβουν τις απολύσεις τους (για να γίνει και τυπικά η μεταβίβαση) και θα περιμένουν να κληθούν -ποιοι και πόσοι είναι ασαφές- να προσληφθούν στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί.
Η εφημερίδα ”Τα Νέα” την Πέμπτη θα κυκλοφορήσει κανονικά, αλλά από την Παρασκευή όμως θα υπάρξει αναστολή έκδοσης τόσο για Τα Νέα όσο και για Το Βήμα. Αυτό πιθανότατα θα κρατήσει μέχρι τις 16-17 του μήνα.
Από τον ειδικό εκκαθαριστή ζητήθηκε από τους εργαζόμενους άδειασμα των γραφείων από τα προσωπικά τους αντικείμενα για να μπορέσει έτσι να γίνει απογραφή.
Να σημειωθεί ότι ιστότοποι των εφημερίδων του Συγκροτήματος, tovima.gr και tanea.gr, έπαψαν να λειτουργούν γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα με τον server και καταβάλλεται προσπάθεια αυτό να λυθεί.
Όσον αφορά στα in.gr και BHMA FM συνεχίζουν, γιατί ανήκουν σε θυγατρικές εταιρίες και θα ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας