«Δολοφόνοι» με γραφειοκρατικό προσωπείο στην ΕΕ-«Δεν έχουμε ανάγκη το ρωσικό εμβόλιο»

538
Δεν έχουμε ανάγκη το ρωσικό εμβόλιο

Ο Επίτροπος Breton δήλωσε ότι η ΕΕ δεν έχει ανάγκη το ρωσικό εμβόλιο, δήλωση η οποία προκάλεσε την αντίδραση της παρασκευάστριας εταιρείας του εμβολίου

«Στα μαχαίρια» βρίσκονται Κομισιόν και Ρωσία για το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού, το οποίου βρίσκεται υπό αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Απάντηση στο σχόλιο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Breton, ο οποίος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της Γαλλίας TF1, δήλωσε «δεν έχουμε απολύτως καμία ανάγκη για το Sputnik V», έδωσε ο Vladimir Putin.
Ο Ρώσος πρόεδρος υπεραμύνθηκε των ρωσικών εμβολίων, τονίζοντας ότι η ζήτηση για το Sputnik V είναι υψηλή παρά τις προσπάθειες δυσφήμισής του.
«Δεν αναγκάζουμε κανέναν, αλλά δημιουργούνται ερωτήματγα, τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούν» σημείωσε ο Putin ο οποίος έκανε γνωστό πως αναμένεται να εμβολιαστεί αύριο (22/3).
«Ο εμβολιασμός είναι εθελοντική επιλογή που γίνεται από κάθε άνθρωποι, είναι προσωπική απόφαση.
Τυχαίνει να προγραμματίζω να εμβολιαστώ αύριο» ανέφερε.
Ο Επίτροπος Breton δήλωσε ότι η ΕΕ δεν έχει ανάγκη το ρωσικό εμβόλιο, δήλωση η οποία προκάλεσε την αντίδραση των παραγωγών του εμβολίου, οι οποίοι κατηγορούν τον Επίτροπο για προκατάληψη.
Σημειώνεται ότι ο ΕΜΑ θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις κλινικές δοκιμές και στη διαδικασία παραγωγής του ρωσικού εμβολίου.
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του EMA για θέματα στρατηγικών εμβολιασμού, Marco Cavaleri, ο ΕΜΑ θα πραγματοποιήσει αποστολή στη Ρωσία, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του εμβολίου.
Και όλα αυτά την ώρα που μαίνεται η κόντρα της Κομισιόν με τη Ρωσία, ενώ πολλές χώρες της Ε.Ε. όπως η Γαλλία και η Γερμανία, προεταοιμάζουν το έδαφος για μονομερείς συμφωνίες με τη Μόσχα.

Breton: Δεν χρειαζόμαστε το εμβόλιο Sputnik V

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρειάζεται το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας για το COVID-19 και μπορεί να επιτύχει ανοσία σε ολόκληρη την ήπειρο χρησιμοποιώντας την ευρωπαϊκή παραγωγή, δήλωσε o Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton.
Όπως μεταδίδει το Euractiv, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επικριθεί για την αργή διάθεση των εμβολίων, την ώρα που το τρίτο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει την Ευρώπη.
«Δεν έχουμε καμία απολύτως ανάγκη για το Sputnik V», δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton, ο οποίος είναι επικεφαλής της ειδικής ομάδας της ΕΕ για τα εμβόλια, στην τηλεόραση TF1.
«Σήμερα, έχουμε σαφώς την ικανότητα να παραδώσουμε 300 έως 350 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου και ως εκ τούτου έως τις 14 Ιουλίου… έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε ανοσία σε ολόκληρη την ήπειρο», τόνισε.
Η 14η Ιουλίου, ή η ημέρα της Βαστίλης, είναι η εθνική ημέρα της Γαλλίας.
Ο Breton επανέλαβε ένα προηγούμενο σχόλιο ότι η ΕΕ θα πρέπει να βοηθήσει τη Ρωσία στην παραγωγή του εμβολίου εάν χρειαστεί, αλλά πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους Ευρωπαίους, είπε.

Αντίδραση από τη Ρωσία: Προκατειλημμένος ο Breton

Η παρασκευάστρια εταιρεία Sputnik V κατηγόρησε τον Breton ότι είναι «σαφώς προκατειλημμένος».
«Οι Ευρωπαίοι θέλουν μια επιλογή ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχετε παράσχει», αναφέρει μέσω Twitter.
«Εάν πρόκειται για επίσημη θέση της ΕΕ, ενημερώστε μας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσετε έγκριση από τον EMA λόγω των πολιτικών σας προκαταλήψεων.
Θα συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές σε άλλες χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας