Διώτης για λίστα Lagarde: 10 έτη κάθειρξη πρωτοδίκως, αθώος στο δευτεροβάθμιο!

2382
διώτης

Θυμάστε την λίστα Lagarde με τους μεγαλοσχήμονες που περιείχε, οι οποίοι είχαν βγάλει τα “μαύραχρήματά τους στις ελβετικές τράπεζες;

Πιθανόν να γνωρίζετε ότι η λίστα Lagarde, παρά το θόρυβο, “κουκουλώθηκε“, όπως σειρά από άλλες λίστες του εξωτερικού με Έλληνες χρυσοκάνθαρους και τώρα αθωώνονται και όσοι υπεύθυνοι της τότε κυβέρνησης ΓΑΠ και των επόμενων, την απέκρυψαν!

Σοκ προκάλεσε η αθώωση του πρώην γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου κατηγορείτο για απόκρυψη της λίστας Lagarde, όταν, μάλιστα, ο Ι. Διώτης πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί  σε 10ετή κάθειρξη (!) με αναστολή (!).

Ακόμα χειρότερο, άθλιο στην ουσία και εξευτελισμός για τη Δικαιοσύνη και την χώρα ήταν το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης. Έτσι, λοιπόν, το δικαστήριο έκρινε ότι “η λίστα Lagarde ήταν ένα παρανόμως αποκτηθέν έγγραφο, το οποίο ως εκ τούτου δεν γινόταν να το αξιοποιήσουν οι ελληνικές αρχές και επομένως δεν προκύπτει η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία που αποδόθηκε στον κ. Διώτη“.

Αθώος, λοιπόν, ο κατηγορούμενος και όσοι από τη λίστα όφειλαν να αποδώσουν εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο να τα έχουν καλοφάγωτα (!) ενώ χαιρετίσματα οι τυχόν ποινικές ευθύνες τους!

Δυστυχώς, αυτό είναι το άθλιο ελληνικό κράτος και τα κατεστημένα κέντρα που το διαχειρίζονται. Το τραγικό είναι ότι σε όλους αυτούς δεν δίνουν συγχωροχάρτι μόνο τα δικαστήρια  και οι “ομόσταυλοι” τους αλλά και όλοι εμείς με την ψήφο μας στους σταυρωτές τους δικούς μας και της Ελλάδας.

Κ.Τ

Υ.Γ: Αξίζει να σημειώσουμε ότι μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Διώτη ήταν ο Ε. Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας