Διπλός σεισμός στην Αλβανία: 5,8 και 5 ρίχτερ-Αισθητός και στην Ελλάδα

1842
αλβανία
Διπλός ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην Αλβανία

Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στην Αλβανία στις 17:04. Μάλιστα, έγινε αισθητός και στην Ελλάδα σε κοντινές περιοχές. Η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο και το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Λίγη ώρα μετά όμως έκανε και νέο σεισμό 5 Ρίχτερ! Πιο συγκεκριμένα 11 λεπτά μετά! Αρκετά κοντά στον νέο σεισμό και πάλι με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα! Επίσης, όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο χάρτη, ο σεισμός έγινε αισθητός στα Σκόπια αλλά και τις γειτονικές περιοχές της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 44 τραυματισμένοι άνθρωποι, ενώ υπάρχουν πολλές μεγάλες ζημιές σε σπίτια.

Εικόνες και βίντεο από το διπλό σεισμό στην Αλβανία

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το διπλό σεισμό στην Αλβανία.

Ο κόσμος αναστατώθηκε και βγήκε στους δρόμους.

 

Δύο σεισμοί στην Αλβανία

O πρώτος σεισμός στην Αλβανία

Ο δεύτερος σεισμός στην Αλβανία

Μαρτυρίες από τον διπλό σεισμό στην Αλβανία

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων, στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, για τον μεγάλο σεισμό, οποίος έγινε αισθητός και στην Ελλάδα.

«Ήταν πολύ τρομακτικό! Όχι μόνο η γη έτρεμε, αλλά οι τοίχοι ακούγονταν σαν να «σπάνε» και κομμάτια τους έπεφταν στο πάτωμα. Άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Είμαστε ακόμη έξω. Είναι η πρώτη φορά που τρόμαξα τόσο πολύ στην ζωή μου από έναν σεισμό» γράφει κάποιος, δημοσιεύοντας τις παρακάτω φωτογραφίες:

Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στην Αλβανία -Αυτοκίνητο κόπηκε στα δύο

Από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Αλβανία προκλήθηκαν ζημίες σε σπίτια και σε κτίρια, ενώ το κτίριο Γεωλογίας στα Τίρανα κατέρρευσε. Μάλιστα, τα συντρίμμια από το κτίριο έκοψαν στα δύο ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στην περιοχή. Σύμφωνα με το faktor.al υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμένους ανθρώπους.

Το αυτοκίνητο κόπηκε στα δύο από τον ισχυρό σεισμό / Φωτογραφία: faktor.alΤο αυτοκίνητο κόπηκε στα δύο από τον ισχυρό σεισμό / Φωτογραφία: faktor.al

 

*Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, factor.al, Twitter

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας