Τηλεφώνημα Πούτιν-Ερντογάν. Πούτιν: Να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

980
πούτιν

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε, όπως και αναμενόταν, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την κατάσταση στο Ιντλίμπ.

Τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας είχαν το απόγευμα της Παρασκευής οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες εξέτασαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη συριακή επαρχία, με τον Ρώσο πρόεδρο να εκφράζει ανησυχίες για τις «επιθέσεις των εξτρεμιστών».

Στο πλαίσιο αυτό, αμφότεροι συμφώνησαν στην έναρξη διμερών διυπουργικών διαβουλεύσεων, με στόχο την άμβλυνση της έντασης στην περιοχή. Διαβεβαίωσαν δε, ότι Μόσχα και Άγκυρα θα συνεχίσουν τις εντατικές επαφές, σε στρατιωτικό επίπεδo.

«Ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξε ότι η εδαφική ενότητα και κυριαρχία της Συρίας θα πρέπει να γίνει σεβαστή» κατέληξε η ρωσική ανακοίνωση.

Σε αντίστοιχη ενημέρωση προχώρησε και η τουρκική προεδρία, σύμφωνα με την οποία, ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι αποτελεί κλειδί για τη διευθέτηση της κρίσης.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη εγκράτειας του συριακού κυβερνητικού στρατού στο Ιντλίμπ, με στόχο την αποτροπή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους σ’ όλες τις προηγούμενες συμφωνίες για τη Συρία, ανέφερε τέλος η τουρκική ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας