Δικτατορική βαρβαρότητα: Κάθειρξη 16 ετών σε βουλευτή του HDP στην Τουρκία

1762
βουλευτή

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν βουλευτή του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) σε τουλάχιστον 16 χρόνια κάθειρξη, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Κατηγορίες, που συνδέονται με την τρομοκρατία, αντιμετωπίζει ο Ιντρίς Μπαλούκεν συνελήφθη ένα χρόνο πριν, τέθηκε υπό κράτηση και αφέθηκε ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2017 για ξανάσυλληφθεί ένα μήνα αργότερα.
Εννέα ακόμη βουλευτές του HDP έχουν συλληφθεί, περιλαμβανομένου του ηγέτη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, και της κατηγορούνται κυρίως για δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Η δίκη του 44χρονου πολιτικού αναβλήθηκε τον περασμένο μήνα, επειδή επέμενε να δικαστεί ενώπιος ενωπίω και όχι μέσω… skype, όπως ήθελαν οι τουρκικές αρχές επικαλούμενες «λόγους ασφαλείας». Αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 142 χρόνια κάθειρξη.
Στο μεταξύ σήμερα οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για 70 υπόπτους και πραγματοποίησαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε 27 διαφορετικές επαρχίες, στο πλαίσιο της έρευνας για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα. Μεταξύ αυτών και 58 στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας