Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: «Πετάει» πιο ψηλά με τις μηχανές του SoyuzMS-13

1318
διαστημικός

Η τροχιά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ανυψώθηκε χάρη στις μηχανές του διαστημοπλοίου Progress MS-13 cargo ship, όπως ανέφερε σχετικά η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, Roscosmos.

«Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, η τροχιά του ISS ανυψώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου», αναφέρει η σημείωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Roscosmos.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μανούβρα ανόδου της τροχιάς πραγματοποιήθηκε σε 2 στάδια.

Εκπρόσωπος της Tsniimash, του κύριου ερευνητικού, επιστημονικού ινστιτούτου της Roscosmos, επικεφαλής του ελέγχου πτήσης του ρωσικού τμήματος του ISS, ανέφερε πως η τροχιά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού θα ανέβει κατά 1,8 χλμ, φτάνοντας στα 417,9 χλμ., και θα πραγματοποιηθεί σε 2 στάδια.

Ακόμη, εξήγησε πως η μανούβρα θα επιτρέψει τη δημιουργία ιδανικών βαλιστικών συνθηκών για την προσγείωση του επανδρωμένου διαστημοπλοίου, Soyuz MS-13.

Το ρωσικό διαστημικό σκάφος πρέπει να κατέβει στην περιοχή του Καζακστάν στις 6 Φεβρουαρίου του 2020, με επιβαίνοντες τον Ρώσο κοσμοναύτη, Αλεξάντρ Σκβόρτσοφ, τον Ιταλό αστροναύτη, Λούκα Παρμιτάνο, και την Αμερικανίδα, Κριστίνα Κοχ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας