Διεγράφη ο Μπογδάνος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

972
Διεγράφη ο Μπογδάνος από την Κοινοβουλευτική

Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ύστερα από επεισόδιο στη Βουλή με την εμφυλιοπολεμική τοποθέτησή του, με φόντο την παρουσία του στην εκδήλωση μίσους στο Βίτσι μαζί με τη Χρυσή Αυγή. 

Το όσα συνέβησαν προκάλεσαν – εκτός από την αντίδραση της αντιπολίτευσης – και την οργή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας. Και τελικά οδήγησαν στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του πως «εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος τόνισε πως «εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και χειρότερα. “Τι μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”». Ακολούθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος υπενθύμισε τη συμπόρευση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τη Χρυσή Αυγή στην εκδήλωση μίσους στο Βίτσι.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί της συμμετοχής του στην εκδήλωση στο Βίτσι, είπε σε αυτήν πως παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς επίσης και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Οι αναφορές του Μπογδάνου προκάλεσαν και την οργή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ λέγοντας: «Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έχει παραστεί στην εκδήλωση για το Βίτσι. Λέω όμως το εξής. Οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα, προβολή στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, είναι πάντοτε απαράδεκτη. Η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι η ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα εδώ τέτοια προσπάθεια».

Μετά το επεισόδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σλοβενία, και αποφάσισε να τεθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ανέφεραν: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας