Διαστρικός κομήτης από άλλο Ηλιακό Σύστημα πλησιάζει με 150 χιλ. χλμ/ώρα

1207

Την πρώτη φωτογραφία από τον 1ο διαστρικό κομήτη, τον Μπορίσοφ, που έχει εντοπιστεί και ήδη διασχίζει το Ηλιακό μας Σύστημα με την αστρονομική ταχύτητα των 150 χιλ. χλμ/ώρα, έδωσε στη δημοσιότητα το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

O κομήτης Μπορίσοφ πρόκειται για μόλις το 2ο διαστρικό ουράνιο σώμα που έχει εντοπιστεί να διασχίζει το Ηλιακό Σύστημα, μετά τον Ουμουαμούα. Αλλά σε αντίθεση με τον Ουμουαμούα που θεωρείται αδρανές ουράνιο σώμα, ο Μπορίσοφ είναι ενεργός κομήτης.

Βρίσκεται σε απόσταση που φτάνει τα 420 εκατ. χλμ από τον πλανήτη μας και ταξιδεύει στο αχανές διάστημα με την ασύλληπτη ταχύτητα των 150 χιλ. χλμ/ώρα.

​Μάλιστα, σύμφωνα με την NASA, στις 7 του προσεχή Δεκέμβρη θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του στον Ήλιο και θα τρέχει στο σύμπαν με την ταχύτητα των 285 χιλ. χλμ/ώρα.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Space.com, ο κομήτης Μπορίσοφ μέχρι το 2020 θα έχει πλησιάσει το μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος, τον Δία, και θα αρχίσει το ταξίδι του έξω από το πλανητικό μας σύστημα, προς το διαστρικό χώρο μεταξύ Ηλιακών Συστημάτων στο σύμπαν.

​Ο κομήτης Μπορίσοφ ανακαλύφθηκε στις 30 Αυγούστου, από έναν Ρώσο ερασιτέχνη αστρονόμο από την Κριμαία, τον Γκενάντι Μπορίσοφ, του οποίου έλαβε και το όνομα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι γαλάζια άλως που φαίνεται στα πλάνα από το τηλεσκόπιο Hubble, που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, πρόκειται για υδρατμούς και σκόνη από τον πάγο και τα ορυκτά που αποτελούν τον κομήτη και λιώνουν, καθώς το ουράνιο σώμα θερμαίνεται ενώ πλησιάζει τον Ήλιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αστρονόμους, αυτή η ουρά όσο φτάνει κοντύτερα στον Ήλιο θα μεγαλώνει, με το μήκος της αυτή τη στιγμή να ξεπερνά τα 140 χιλ. χλμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας