Διαλέξετε ποία διχοτόμηση θέλετε ή πώς να τουρκέψετε την Κύπρο!

423
Διαλέξετε ποία διχοτόμηση θέλετε

Η ΔΔΟ έγινε και … μνήμα του Αγίου Νεοφύτου!

Δυστυχώς αυτός ο τόπος δεν έχει σωτηρία. Ούτε  από εχθρούς ούτε από «δικούς» .  Η ελεεινή διγλωσσία συνεχίζεται δίχως ντροπή. Παντού!  «Δεν θέλουν δύο κράτη, αλλά τα δύο κρατίδια είναι εντάξει» (Άριστος Μιχαηλίδης 1.5.2021 «Φ»). Δεν τα θέλουν αλλά «προσκυνούν» τα βρετανικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 649/90 και χειρότερα το 750/92 (και όσα ακολούθησαν)   που παραπέμπει στην Έκθεση του τότε ΓΓ του ΟΗΕ πρώην ναζιστή  Κούλτ Βάλτχαιμ,  στο οποίο εξηγείται επιγραμματικά η μόνη και σωστή πραγματική ερμηνεία της βρετανο-τουρκικής απαρτχάιντ  δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας. Δυστυχώς μέχρι και ακαδημαϊκοί πέφτουν στην παγίδα να μην την ερμηνεύουν σωστά.

«… η πικρή αλήθεια είναι ότι οι δικοί μας πολιτικοί στόχοι δεν ήταν ποτέ μακριά από αυτή την προοπτική. Όχι ακριβώς των δύο ανεξάρτητων κρατών, αλλά των δύο κρατιδίων, με δική τους κυριαρχία, με δική τους οικονομία, με δικούς τους υπηκόους. Δύο γειτονικά κρατίδια που θα συνεργάζονται ειρηνικά πλάι – πλάι, προσπαθώντας να αποκτήσουν κοινή διεθνή εκπροσώπηση. (Φ.Α: ακόμα πριν την 2η εισβολή γινόταν αποδοχή των τετελεσμένων της πρώτης).  Αυτό πέτυχε η πολιτική μας, αυτό είναι το όραμα της ηγεσίας μας για το μέλλον μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση μας καθοδηγούσαν επί χρόνια. Κολλημένοι σε έναν τίτλο, στη ΔΔΟ, κάτω από τον οποίο έβαζε η κάθε πλευρά όποιο περιεχόμενο τη βόλευε…» έγραψε ο Άριστος Μιχαηλίδης. Ακριβώς όπως ξεκαθαρίζει το διαβόητο βρετανικό ψήφισμα 750/92. Εμείς εδώ τα γράφουμε εδώ και χρόνια.

Ναι, αυτό προωθούσαν οι Βρετανοί και οι γενοκτόνοι Τούρκοι και το πέτυχαν από τον Μακάριο μέχρι τον Αναστασιάδη (με ελαφρά εξαίρεση τον μ. Σπύρο Κυπριανού ο οποίος δεν δεχόταν την ΔΔΟ – μέχρι που βρήκαν οι Βρετανοί το Γ. Βασιλείου μέσω ΑΚΕΛ, εξού και τον χαρακτήρισαν «precious asset» γι΄αυτούς και τα συμφέροντά τους.) Προφανώς μέχρι σήμερα…

Πήγαν και ήλθαν από την νέα Γενεύη που διοργάνωσαν οι Βρετανοί και εκεί που θα ήταν τάχατες «άτυπη» έγινε «έγγραφο»!! Οι Τούρκοι κατέθεσαν (αναμενόμενο) θέμα δύο κρατών. Και ο Νίκος Αναστασιάδης  … επέστρεψε ευχαριστώντας  τους  ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες και  βρετανό Υπ. Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαπ για τη στάση τους! Και γιατί, τι κερδίσαμε για να τους ευχαριστεί; Ας δούμε τι έγινε στη Γενεύη 2021.

Οι Τούρκοι ζήτησαν από τον Γκουτέρες να ακυρώσει ψηφίσματα του Σ.Α (εννοώντας το 186/64 και όποια άλλα δεν τους συμφέρουν) και να βγάλει νέα  που αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος!  Και ο Αντώνιο Γκουτέρες αντί να υπερασπιστεί τον Χάρτη του ΟΗΕ που υποτίθεται υπηρετεί,  τους  υπέδειξε να… απευθυνθούν στους Βρετανούς που τα γράφουν και δη στον Ντόμινικ Ράαπ διοργανωτή της  «πενταμερούς»!!

Τετραγωνισμένα έθεσε τα γεγονότα το «Λόμπυ για την Κύπρο» σε ανακοίνωσή του, με τίτλο « Προεξοφλημένη αποτυχία…»

Υιοθετώντας την περίεργη 5 συν 1 συμμετοχή τα ΗΕ έκαναν σίγουρο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, πλήρες μέλος του ΟΗΕ δεν αντιπροσωπεύθηκε επισήμως, ως διεθνώς αναγνωρισμένη ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα,  μη σεβόμενα το Άρθρο 2.1 του Χάρτη των… Με τη συμμετοχή δε της Τουρκίας ως «εγγυήτρια δύναμη» και όχι ως κατοχική δύναμη τα ΗΕ παραγνώρισαν τις Συμβάσεις της Γενεύης του 1949, αναφέρει η ανακοίνωση, «Αποφεύγοντας να επικρίνει τη Τουρκία ο ΓΓ του ΟΗΕ απέτυχε να εκθέσει την τουρκική ατζέντα για το τι πράγματι είναι: μια ακατέργαστη συνταγή για νέο-αποικιακή νομιμοποίηση των παρανομιών μέσω μιας ενισχυμένης μορφής απαρτχάιντ,  διαχωρισμού, διάκρισης, ανισότητας και άλλα τέτοια σε πλήρη αντίθεση με την μετά τον 1945 έννομη τάξη» τονίζει.  

Η ηθική πτώχευση ΟΗΕ από Γκουτέρες

«Με την αποτυχία του να αναφερθεί σε κράτος  δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία και το Χάρτη του ΟΗΕ τον οποίο υποτίθεται υπηρετεί,  ο ΓΓ πρόδωσε το διεθνή νόμο, και υποστήριξε ακόμα περισσότερο το έγκλημα του απαρτχάιντ, την κατοχή και τις εγκληματικές επιπτώσεις του εθνικού ξεκαθαρίσματος… Κάνοντας σίγουρο ότι η  ανεπίσημη «μυστική» συνάντηση 5 συν 1 ήταν πίσω από κλειστές πόρτες, δίχως πρακτικά, ενίσχυσε την συστηματική αδιαφάνεια που επικρατεί από την τουρκική εισβολή… Για αυτούς και άλλους λόγους ο ΓΓ συνέβαλε στην κουλτούρα της ατιμωρησίας την οποία σε άλλες περιπτώσεις ισχυρίζεται ότι καταπολεμά. Επέφερε περαιτέρω πλήγμα στη έννομη μετά το 1945 τάξη και το ευρωπαϊκό μοντέλο φιλελεύθερης δημοκρατίας στη βάση του κράτους δικαίου και  διαιώνισε τη κουλτούρα του κατευνασμού που εξυπηρέτησε την Τουρκία εις βάρος των θυμάτων…» προσθέτει η ανακοίνωση. Το Λόμπυ επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για μια διευθέτηση βασισμένη στις αρχές της δημοκρατίας, δικαιοσύνης, κράτος δικαίου και τα 3Rs: Αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, επαναπατρισμό όλων των εποίκων που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία εις παραβίαση των Άρθρων 49.6 και 147 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης 1949 και Άρθρο 8.2. (β) (viii) του Καταστατικού της Ρώμης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του1998. Και το αναφαίρετο νομικό δικαίωμα όλων των προσφύγων και εκτοπισμένων προσώπων να επιστρέψουν στα σπίτια και περιουσίες τους δίχως περιορισμούς και προϋποθέσεις…

https://lobbyforcyprus.wordpress.com/2021/05/05/un-5plus1-cyprus/

Θέσεις Φόρειν ΄Οφις – Μνήμα του Αγίου Νεοφύτου

Απαντώντας ερώτηση του ΚΥΠΕ το Φόρειν ΄Οφις απέρριψε επί της ουσίας τον ισχυρισμό ότι ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαπ κατέθεσε πρόταση κατά τη διάρκεια της άτυπης πενταμερούς της Γενεύης η οποία παρέκκλινε των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και του αποδεκτού πλαισίου της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Και τι είπε: «το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει πως η ΔΔΟ είναι ένα αρκετά ευρύ πλαίσιο ώστε αμφότερες οι πλευρές να εκπληρώσουν τις αντίστοιχες επιδιώξεις τους». (Sigmalive 1.5.2021).

H ΔΔΟ έγινε τώρα από τους εμπνευστές της και .. Μνήμα του Αγίου Νεοφύτου (!) για να χωρέσει τα «δύο κράτη» που απαιτεί η Τουρκία!  Ακόμα μια… δικαιολογία για όσους δικούς μας, αμαρτωλά και ενσυνείδητα παραπλανούν με χίλιες δύο τάχα ερμηνείες για τη σωστή ερμηνεία της ΔΔΟ, για να σώσουν τις δικές των δουλόφρονες υποχωρήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Και ο Πρόεδρος της ΚΔ, (μουχτάρης των Ε/κ στη Γενεύη) τρέχει να ευχαριστήσει Γκουτέρες και Ράαπ μέχρι την επόμενη παγίδα «πενταμερή».  Ενώ αφενός  ο  Ερτογάν και ο παράνομος του στα κατεχόμενα   μας ποδοπατούν ως ψεύτες που εξαπατούμε και δεν μας εμπιστεύονται  και αφετέρου ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ πιέζουν για περισσότερες παραχωρήσεις. Αβέρωφ Νεοφύτου πιέζει τον Πρόεδρο να δεχθεί την πολιτική ισότητα όπως την ζητούν οι Τούρκοι και  Άντρος Κυπριανού να δεχθούμε συν-διαχείριση του φυσικού αερίου και αγωγό μέσω Τουρκίας. Για να … σπάσει τάχα το αδιέξοδο! («Ελευθερία» Λονδίνου 29.4.2021). Και άλλοι καθοδηγούμενοι από την βρετανική Υπ. Αρμοστεία…

Κανένας δεν μιλά για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Να μην προτείνουν και ποινικοποίηση της λέξης βάση του άτιμου «γλωσσαρίου»,  για διαγραφή των τουρκικών εγκλημάτων και της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής.  Πόσο δικαιώθηκε ο μ. Νεοκλής Σαρρής…

Ε, λοιπόν, διαλέξετε ποία διχοτόμηση θέλετε ή πώς καλύτερα  να τουρκέψετε την Κύπρο!

 

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας