Διαδηλώσεις σε Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού και απαγορεύσεων

536
Παρίσι κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού και απαγορεύσεων

Χιλιάδες άνθρωποι στο Βερολίνο πραγματοποίησαν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό κατά των περιορισμών και των υποχρεωτικών εμβολίων για τον COVID-19.

Εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από τα οδοφράγματα γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Zeitung τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Περίπου 50 άνθρωποι συνελήφθησαν, ορισμένοι με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ανέφερε η αστυνομία. Mάλιστα, σύμφωνα με αναφορές στο twitter, ένστολος αστυνομικός που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, συνελήφθη από συναδέλφους του!

Οι διαδηλωτές, κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Έχω τη δική μου άποψη» και «Covid-84», που παραπέμπει στο μυθιστόρημα «1984» του Τζορτζ Όργουελ.

Η κινητοποίηση αυτή σημειώνεται έναν μήνα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Οι κυριότεροι υποψήφιοι για την καγκελαρία έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στους αυστηρούς περιορισμούς του περασμένου έτους, ούτε λοκντάουν στη χώρα.

Για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη διανομή δωρεάν τεστ από τις 11 Οκτωβρίου – εξαιρούνται όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως οι έγκυες και τα μικρά παιδιά.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης ή σε γήπεδα και να συμμετάσχουν σε θρησκευτικές τελετές θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αρνητικό τεστ ή να διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση ακολουθεί  κατά γράμμα τα όσα εφαρμόζει το Βερολίνο.

Σε Λονδίνο, Παρίσι (αύριο το απόγευμα μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα) και 54 ιταλικές πόλεις την Τετάρτη, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται: Χιλιάδες άτομα βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε Γαλλία και Βρετανία.

Από τις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκινούν οι διαδηλώσεις στην Ιταλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας