Διήμερη επίσκεψη (3-4 Απριλίου) Putin στην Τουρκία- Συναντήσεις με Erdogan και Rouhani

1944
επίσκεψη

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από αύριο Τρίτη 3 Απριλίου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan όσο και με τον πρόεδρο του Ιράν, Hassan Rouhani.
Η επίσκεψη του Putin στην Τουρκία γίνεται στο πλαίσιο της συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας – Ρωσίας (είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 3 Απριλίου) αλλά και της διάσκεψης που θα έχουν την Τετάρτη 4 Απριλίου με τον Ιρανό πρόεδρο στο πλαίσιο Διάσκεψης για τη Συρία.
Erdogan και Putin θα παραστούν στην επίσημη τελετή θεμελίωσης του πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κρεμλίνο, η οποία επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο επίκεντρο θα βρεθούν μια σειρά από κρίσιμα διμερή ζητήματα σε θέματα οικονομίας, εμπορίου και ενέργειας αλλά και σημαντικά περιφερειακά και διεθνή θέματα που έχουν να κάνουν με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την κατάσταση στη Συρία.
Όσον αφορά την τριμερή Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν οι πρόεδροι θα εστιάσουν στο κατά πόσο έχουν υλοποιηθεί αυτά που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στο Σότσι όσον αφορά τη Συρία.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι τρεις πρόεδροι θα ανταλλάξουν απόψεις για πιθανά επιπρόσθετα μέτρα για να εδραιώσουν το καθεστώς εκεχειρίας στη Συρία, για να διασφαλίσουν την ασφάλεια, για να αντιμετωπίσουν ανθρωπιστικά ζητήματα και για να προωθήσουν την πολιτική λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας