Διάσωση των τελευταίων καταλοίπων των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

913
Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

Όπως ενημερωθήκαμε από το συνάδελφο Στ. Χιώτη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την επωνυμία «Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού» με ανοιχτή επιστολή του προς  την Δήμαρχο κ. Δέσποινα  Θωμαΐδου και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι στον όλο σχεδιασμό του Δήμου δεν αναφέρονται και δεν λαμβάνονται υπόψη τα ελάχιστα μεν αλλά πολύ σημαντικά κατάλοιπα των Λιγνιτωρυχείων της Καλογρέζας, αναπόσπαστο και σημαντικότατο κομμάτι της βιομηχανικής κληρονομιάς αυτού του τόπου, τα οποία εκτός των άλλων συνδέονται με την Εθνική Αντίσταση και τους εργατικούς αγώνες του λαού μας.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Τέως Υπαλλήλων ΙΓΜΕ, ενός ιστορικού ινστιτούτου με αντικείμενο τη γεωλογική και μεταλλευτική έρευνα, εκφράζει την ανησυχία του και προσυπογράφει την ανοιχτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας.

Καλούμε παράλληλα τους συναδέλφους και φίλους να εκφράσουν και ατομικά τη στήριξη τους προσυπογράφοντας την ανοικτή επιστολή, σε επικοινωνία με το Δ.Σ. του «ΑΛΛΟΥ ΤΟΠΟΥ».

Όπως ήδη ενημερώσαμε την κ. Δ. Κουντή, Γ. Γραμματέα  του Συλλόγου «ΑΛΛΟΣ ΤΟΠΟΣ»( τηλ.  6945-107169 – allostopos@gmail.com) ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας θα είχε η διοργάνωση επίσκεψης στο συγκεκριμένο χώρο των παλαιών λατομείων. Όπως σημειώνει και ο συνάδελφος  Στ. Χιώτης, μια  εκδήλωση για τη Καλογρέζα θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για  να αποτιμήσουμε τη συμβολή του λιγνίτη στον εξηλεκτρισμό, αλλά και τη συμβολή των γεωεπιστημόνων στην ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. Ο ρόλος του λιγνίτη δεν έχει εξαντληθεί και λογικά θα έπρεπε να έχει ένα ρυθμιστικό λόγο για μεγάλο χρονικό διάστημα  ακόμη.

 ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

Χάγιου Ελεονώρα Πρόεδρος, Τσόμπος Παναγιώτης Αντιπρόεδρος, Κρητικού Ζωή Γενικός Γραμματέας, Πολυζώνης Βαγγέλης Ειδικός Γραμματέας, Αναστασοπούλου Φερενίκη,  Ταμίας, Κορμπίλα Φανή, Σμυρνιώτης Χάρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας