Κυβέρνηση: Υποβαθμίζει με διάβημα στον Τούρκο πρέσβη τον εμβολισμό σκάφους Λιμενικού

883
πρέσβη

Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε κινήσεις έντονης διαμαρτυρίας και διαβημάτων στο ανώτατο επίπεδο προς το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και τα κράτη-μέλη της και ιδίως προς την τουρκική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας στην τελευταία ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή στο μέλλον μια ανάλογη επιθετική συμπεριφορά σε βάρος της χώρας μας, προέβη σε υποβάθμιση της επικίνδυνης ενέργειας εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού, με ένα απλό διάβημα στον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης μετά την προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, ανοιχτά της Κω.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, «ο Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ».

Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε πως «ενημερώνονται, όπως είναι η πάγια τακτική μας, όλοι οι εταίροι μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ».

Λιμενικό: Σαφής η πρόθεση εμβολισμού του σκάφους μας

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει λόγο για σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του.

Όπως αναφέρει σχετικά «στις 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους».

«Σημειώνεται ότι το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος» καταλήγει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας