Δημοσκόπηση ΕΦ.ΣΥΝ.-Prorata: Η κορύφωση του ψεύδους. Η αποθέωση της ασυδοσίας!

3651
δημοσκόπηση
Η κοροϊδία των δήθεν δημοσκοπήσεων συνεχίζεται και λαμβάνει διαστάσεις πλημμυρίδας στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Κάθε μέρα, σχεδόν και μια ψευδο-δημοσκόπηση βομβαρδίζει την κοινωνία, έτσι ώστε να μην επιτραπεί, κατά το δυνατόν, από τους κρατούντες, να σκεφτεί και να φανταστεί ο πολίτης ότι μπορεί να διαμορφωθεί ένα διαφορετικό ανατρεπτικό σκηνικό, πέραν εκείνου που επιθυμούν τα ληστρικά κατεστημένα εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

Το νέο πόνημα της ημέρας υπήρξε ψευδο-δημοσκόπηση της Prorata στην «εφημερίδα της κυβέρνησης» ΕΦ.ΣΥΝ., η οποία ΕΦ.ΣΥΝ. ακούει Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) και βγάζει, δυστυχώς, σπυράκια, πιο εμπαθής απέναντί της και από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Prorata, λοιπόν, βγάζει την διαφορά υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5%. Προηγούμενη δημοσκόπηση στο κυβερνητικό Documento έβγαζε την ίδια διαφορά στο 2%. Οι δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται στα γραφεία της ΝΔ από τους υπαλλήλους του Κυρ. Μητσοτάκη, ανεβάζουν, ως γνωστόν, την διαφορά από 10% έως 19%!

Κανένα στατιστικό λάθος δεν δικαιολογεί τέτοιες αποκλίσεις στην διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι διαφορές δικαιολογούνται μόνο με το μαγείρεμα των δημοσκοπήσεων, που πάει σύννεφο!

Άλλωστε, ο κλάδος των λεγόμενων δημοσκοπικών εταιρειών λειτουργεί προστατευμένος και απολύτως ασύδοτος.

Για τις δημοσκοπικές εταιρείες και τις δημοσκοπήσεις δεν υπάρχει καμία δημόσια και ανεξάρτητη αρχή που να ασκεί τον οποιονδήποτε, έστω και για τα μάτια του κόσμου, έλεγχο. Όπως δεν υπάρχει εισαγγελέας που να διαπιστώνει τις εξόφθαλμες χαώδεις αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων δημοσκοπήσεων, ώστε αυτεπάγγελτα να παρέμβει για την πιο άθλια παραπλάνηση του κοινού, παραπλάνηση που, φυσικά γίνεται έναντι αδρότατης αμοιβής. Χορός από ευρώ στήνεται γύρω από το «πάρτι» των δημοσκοπήσεων, με τις δημοσκοπικές εταιρείες να φέρονται ότι «διαπραγματεύονται» τα ποσοστά που εμφανίζουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, συχνά ακόμα και με σχετικά εξευτελιστικά ποσά.

Τα μεγάλα θύματα των δημοσκοπικών εταιρειών είναι, για ευνόητους λόγους, τα δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα και πρώτα απ’ όλα η ΛΑ.Ε, που συνιστά κατ’ εξοχήν απειλή για το σύστημα. Και είναι η κατ’ εξοχήν απειλή, γιατί επιδιώκει άμεσα την ανατροπή και δεν την παραπέμπει στην «άλλη ζωή», ενώ διαθέτει ριζοσπαστικό, άμεσα εφαρμόσιμο, εναλλακτικό πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού και κυρίως υποστηρίζει μια ενωτική πρόταση για ένα μέτωπο πολιτικής, κινηματικής και εκλογικής συνεργασίας όλων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, των πραγματικών αριστερών και συνεπών προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Αυτός είναι ο λόγος που η Prorata, πέραν των άλλων χυδαίων και ρυπαρά προπαγανδιστικών υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ «ευρημάτων», έδωσε στην ΛΑ.Ε με τη δημοσκόπησή της το… γενναιόδωρο ποσοστό του 0,5% (!!!). Ούτε ο… Λαφαζάνης και ο Στρατούλης, σύμφωνα με τους άθλιους ψευδολόγους και υπαλληλίσκους, φαίνεται να μην ψηφίζουν ΛΑ.Ε!!! Αυτό το τόσο μίσος, μένος και πάθος τους ενάντια σε αυτήν την παράταξη, μπορεί να δικαιολογείται απολύτως πολιτικά, αφού μόνο ή κυρίως η ΛΑ.Ε απειλεί το σημερινό βρόμικο σύστημά τους, αλλά είναι απολύτως αδικαιολόγητο και αηδιαστικό για τους κανόνες μιας ελάχιστης και στοιχειωδώς αξιοπρεπούς δημοσιογραφίας.

Η ΛΑ.Ε κόβει τα πόδια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η ΛΑ.Ε, ειδικά, βάλλεται, επίσης, μανιασμένα και με λύσσα που μπορεί να χαρακτηριστεί «εμβληματική», από το επιτελείο Μητσοτάκη. Ο λόγος είναι απλός. Ο Μητσοτάκης, με την είσοδο της ΛΑ.Ε στη Βουλή, αφού είναι η μόνη στον δημοκρατικό αντιμνημονιακό χώρο που μπορεί να σπάσει (και όπως φαίνεται σπάει) το όριο του 3%, χάνει, σχεδόν 100%, κάθε δυνατότητα για αυτοδυναμία, ενώ ακόμα και κυβέρνηση συνεργασίας αν κάνει με κανένα ΚΙΝΑΛ, με την ΛΑ.Ε στη Βουλή, αδυνατεί να συγκεντρώσει 180 βουλευτές, με αποτέλεσμα μέσα στο 2019 να αναγκαστεί, λόγω μη δυνατότητας εκλογής Προέδρου, να πάει σε εκλογές με «απλή αναλογική». Τέλος, λοιπόν, το πρωθυπουργικό μέλλον του!

Από την άλλη, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παθαίνει αλλεργία και μόνο με το άκουσμα του ονόματος της ΛΑ.Ε, αφού ξέρει άριστα ότι με την ΛΑ.Ε στη Βουλή δεν θα υπάρχει η παραμικρή ελπίδα για να έχει μέλλον.

Αυτός είναι ο λόγος που η ΛΑ.Ε θάβεται στην κυριολεξία, με έναν απίστευτο φανατισμό και από κοινού απ’ όλο το σημερινό βρόμικο σύστημα της ξενοδουλίας, της χρηματιστικής ολιγαρχίας, της κλεπτοκρατίας, του ξεπεσμού, του πολιτικού παραεμπορίου, των πιο χυδαίων πελατειακών σχέσεων, της πολιτικής εξαγοράς, της διαφθοράς και της παρακμής.

Όλοι αυτοί τρέμουν στην ΛΑ.Ε τις ιδιότητες της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας, της εντιμότητας, του δημοκρατισμού, του πατριωτισμού, της λαϊκότητας και της προοδευτικής και ρεαλιστικής προγραμματικής της αντίληψης, για μια επιτέλους δίκαιη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα της ανάπτυξης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του μετασχηματισμού.

Η φαυλότητα των δημοσκοπήσεων και η εκτόπιση των εκτός Βουλής κομμάτων

Πολλές, ίσως οι περισσότερες, των δημοσκοπικών εταιρειών (ελάχιστες οι εξαιρέσεις) δεν κάνουν καν τον κόπο να υποβάλουν στον κόσμο ερωτήσεις και να υποστούν έστω υποτυπώδη έξοδα. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις κατασκευάζονται στα γραφεία, όπου εκεί, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του «πελάτη»-αφέντη και του κόμματος το οποίο στηρίζει ή αντιπροσωπεύει, διαμορφώνονται, γύρω από ένα τραπέζι, οι επιλογές, οι προτιμήσεις και τα ποσοστά. Έτσι απλά! Συχνά πυκνά ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ κλπ.) βάζει με το χέρι του τις τελευταίες πινελιές στη δημοσκόπηση, που έχει κατασκευαστεί από το ίδιο το επιτελείο του, λίγο πριν η τελευταία δει το φως της δημοσιότητας και αρχίσει να κυκλοφορεί με πηχυαίους τίτλους.

Ακόμα, όμως και αυτές οι δημοσκοπικές εταιρείες που κάνουν τον κόπο να ρωτούν τηλεφωνικά ή και με αυτόματο τηλεφωνικό σύστημα, τους πολίτες και αυτές, με έναν εκπληκτικό κυνισμό και ωμή αυθαιρεσία, ρωτούν, σύμφωνα με σωρεία επώνυμων καταγγελιών που διαθέτουμε και αφορούν πολύ συγκεκριμένες με το όνομά τους εταιρείες, τους πολίτες για την προτίμησή τους, μόνο ανάμεσα στα κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή. Εξαιρούν, έτσι, εξοργιστικά τα κόμματα που βρίσκονται εκτός Βουλής και ειδικότερα την ΛΑ.Ε, παρόλο που και με αυτό το αχαρακτήριστο και απαράδεκτο κριτήριο, η εξαίρεση της ΛΑ.Ε είναι αδικαιολόγητη, αφού εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή, έχοντας «θεσμικά» τα ίδια δικαιώματα με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Εντυπωσιακό, πάντως, και άκρως προκλητικό είναι ότι η εξαίρεση από το ερωτηματολόγιο των κομμάτων εκτός Βουλής δεν ισχύει για ένα μικρό ακροδεξιό κόμμα, με «καρατζαφερικό» παρελθόν στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου, και «δεκανίκι», σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο περιέργως υπεισέρχεται, σύμφωνα πάντα με τις επώνυμες καταγγελίες που διαθέτουμε, στο ερωτηματολόγιο των «αδέκαστων» εταιρειών μας και εμφανίζεται, όχι πολύ σπάνια, με ένα ποσοστό που βρίσκεται, από το πουθενά, πάνω από το 2%!

Θαυμάστε τους! Τρέμουν την κοινωνία. Τρέμουν τους πολίτες, που τους θεωρούν υπηκόους και «πρόβατα», τα οποία πρέπει να κατευθυνθούν στη στάνη.

Γρήγορα, όμως, θα δουν τα «κίτρινα γιλέκα» αυτών των πολιτών στους δρόμους να συντρίβουν δημοσκοπικές εταιρείες, δημοσκόπους και δημοσκοπικά ευρήματα και κυρίως το φαύλο, διεφθαρμένο, ληστρικό και ξεπεσμένο σύστημα που βρίσκεται πίσω τους και από πάνω τους!

Ν.Ζ

1 σχόλιο

  1. δεν υπάρχει λόγος να χάνετε το χρόνο σας να σχολιάζετε στημένες δημοσκοπήσεις.
    το ξέρουν όλοι, δεν χρειάζεται καμία επιχειρηματολογία.
    κανείς δεν τις πιστεύει και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους.
    Επικεντρώστε τις προσπάθειές σας να φέρετε κοντά τα αντιμνημονιακά κόμματα να συνεργαστούν.
    οι εκλογές είναι κοντά
    οι μόνοι κερδισμένοι απο την πολυδιάσπαση του αντιμνημονιακού χώρου είναι οι δανειστές και τα ντόπια τσιράκια τους
    Να συνέλθουν όλες οι πλευρές και να βρουν ένα κοινό βηματισμό. Να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η άθλια κατοχή της Ελλάδας. Η ευθύνη ειναι στις ηγεσίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας