Δεν φοβόμαστε τις διώξεις και την καταστολή. Αυτοί πρέπει να φοβούνται τη λαϊκή οργή

θεοδωρόπουλος

Η Κυβέρνηση Περιορισμένης Ευθύνης ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ, έχει απογοητεύσει πλήρως τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα. Εισπράττει μια ογκούμενη δυσαρέσκεια. Για να την καταστείλει επιστρατεύει πρωτοφανή αστυνομικά – κατασταλτικά μέτρα με προληπτικές συλλήψεις και τρομοκρατικές προσαγωγές. Έχουν σχηματιστεί πάνω από 15 δικογραφίες σε όλη την Ελλάδα εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών οι 7 από τις οποίες αφορούν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι νόμιμες και ειρηνικές διαδηλώσεις πνίγονται στα χημικά και εναντίον των διαδηλωτών εξασκείται βία πρωτοφανούς βιαιότητας, όπου τίθεται σε κίνδυνο και η ανθρώπινη ζωή. Οδηγούνται στο ακροατήριο συνδικαλιστές που επιχείρησαν καταλήψεις. Συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι. Ποινικοποιούνται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και διώκονται αγωνιστές των κινημάτων κατά των διοδίων, κατά των εξορύξεων , κατά των ανεμογεννητριών.

Για να εξυπηρετήσει όλα τα κέντρα της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ η κυβέρνηση κατασκευάζει ένα άσχημο κόσμο, ανήθικο, αυταρχικά πλασμένο. Στις 25 Μαρτίου 2019 οι κατασταλτικές δυνάμεις στην Καλλιθέα εξετέλεσαν αποστολή σωματοφυλακής των χρυσαυγιτών τραμπούκων. Από τις χειροβομβίδες κρότου- λάμψης που εκτόξευσαν κατά του δημοκρατικού λαού που διαμαρτυρόταν τραυματίστηκε σοβαρά στο ακουστικό νεύρο και στο τύμπανο ο μουσικός και μουσικοσυνθέτης Κώστας Γεωργόπουλος μέλος του ΜΕΤΑ και της ΛΑΕ

Και το πρωτοφανές περιστατικό την 24 Μάρτη 2019, οπότε στη μαθητική παρέλαση συνελήφθησαν για διανομή προκηρύξεων και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ ο Παναγιώτης Μαντάς και ο Γιώργος Σπαθόπουλος.

Το κείμενο της προκήρυξης το έχετε διαβάσει. Κάνει μια αξιολόγηση της εθνεγερσίας του 1821 και τη συνδέει με τη σημερινή εποχή. Φαίνεται ότι οι κυβερνήτες μας, δεν αντέχουν την κριτική για την προδοτική για τα λαϊκά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην περίπτωση της προσαγωγής Μαντά – Σπαθόπουλου έλαβαν χώρα και τα εξής συμβάντα τα οποία ο τόπος είχε να δει από την εποχή του Μάλλιου, του Μπάμπαλη και του Καραπαναγιώτη: α) ο Επικεφαλής εφαρμογής των μέτρων τάξης, του οποίου με ειδική αναφορά έχουμε ζητήσει τα στοιχεία του ώστε να έχει την πρέπουσα ποινική και πειθαρχική μεταχείριση,  απαίτησε να διαβάσει προκήρυξη και ακολούθως να δώσει την άδεια για τη διανομή της. β) Μετά τη νόμιμη άρνηση των διαμαρτυρομένων, αφού δεν είναι δυνατό να διανέμονται προκηρύξεις με «την άδεια της αστυνομίας» διέταξε διμοιρίες των Υ.ΜΕ.Τ να σχηματίσουν κλοιό δια του οποίου ώθησαν στο κάτω μέρος της πλατείας το Μαντά και το Σπαθόπουλο, όπου τους τσουβάλιασαν στα περιπολικά, ενώ προπηλάκισαν τους παρισταμένους συναδέλφους Σπάθα και Πελεκίδη, γ) στη ΓΑΔΑ η αξιωματικός υπηρεσίας, της οποίας αναζητούμε τα στοιχεία, διέταξε τον Παναγιώτη Μαντά να αποβάλει τα ενδύματά του κάτι που συνιστά απόπειρα βασανιστηρίων, δ) τέλος, στη ΓΑΔΑ οι αστυνομική φρουρά της εισόδου με διάφορες προφάσεις δεν επέτρεπε την είσοδο ούτε σε εμένα, ούτε στους συναδέλφους ούτε στον Π. Λαφαζάνη που είχε σπεύσει να συμπαρασταθεί.

Θα ασκηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μηνύσεις κατά των υπευθύνων και αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Δεν τρομοκρατούμαστε από τους γραφικούς τυραννίσκους που με εμμονική μανία μας διώκουν. Δεν τους φοβόμαστε. Αυτοί πρέπει να φοβούνται τη λαϊκή οργή. Δεν θα επιτρέψουμε να οπισθοδρομήσει η χώρα στην εποχή του Παττακού, ούτε να διολισθήσει στην πολιτική οργάνωση τύπου Ερντογάν. Θα νικήσουμε.

*Δήλωση του δικηγόρου Σαράντου Θεοδωρόπουλου στην συνέντευξη τύπου του restart-ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας