Δεμένα πλοία σε όλα τα λιμάνια. Απεργία κατά εφοπλιστών και κυβέρνησης

1052
απεργία

Ξεκίνησε σήμερα στις 6 π.μ. η 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών και θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 π.μ. αύριο. 

Την απεργία προκήρυξε η ελεγχόμενη από συντηρητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), μετά από επανειλημμένες προσπάθειες συνδιαλλαγής με την εργοδοσία, που απέβησαν άκαρπες. Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι εφοπλιστές ενέπαιζαν τους εκπροσώπους της ΠΝΟ προτείνοντας αύξηση μισθών κατά… 1%!

Εντούτοις, δεν είναι μόνο οι εφοπλιστές αλλά και η κυβέρνηση που στέκεται απέναντι από τους εργαζόμενους. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογεώργος, τα αιτήματα της απεργίας δεν αφορούν μόνον στις ΣΣΕ, διότι εντέχνως από πλευράς κυβέρνησης και τέως υπουργού Ναυτιλίας έγινε μια προσπάθεια να φανεί πως τα αιτήματα αφορούν μόνον σε αυτό το σημείο. “Εμπλέκονται και ζητήματα που αφορούν σε εργασιακά και ασφαλιστικά, και για τα οποία η κυβέρνηση -δυστυχώς- δεν έχει δώσει καμία θετική απάντηση”.

Όπως σημειώνει, το εφοπλιστικό κεφάλαιο έβαλε στην τσέπη του τα τελευταία χρόνια πάνω από 100 εκατ. ευρώ κέρδος, την ώρα που οι ναυτεργάτες βιώνουν τις βίαιες περικοπές αλλά και τον εργασιακό μεσαίωνα. “Είναι απαράδεκτο να στοχοποιείται η απεργία των ναυτεργατών, τη στιγμή κατά την οποία την ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές, που αρνούνται να ικανοποιήσουν και τα πιο στοιχειώδη αιτήματα. Κατά συνέπεια, υπόλογοι και υπεύθυνοι από τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν από την απεργία είναι η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας