Δεκαπέντε μέρες φυλάκιση στον φιλοδυτικό ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Al. Navalny

1881
Navalny

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 ημερών στον φερόμενο από την Δύση ηγέτη, ως αντίπαλου του Κρεμλίνου, Aleksei Navalny, τον οποίο κατηγορεί για ανυπακοή σε αστυνομικό στη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων της Κυριακής.
Νωρίτερα, ο Navalny είχε κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 352 δολαρίων για τη διοργάνωση των διαδηλώσεων.
Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της ”διαφθοράς” της Κυριακής, κατηγορεί την ρωσική αντιπολίτευση ότι ενθαρρύνει την παράβαση του νόμου και την πρόκληση σωματικής βίας.
Η αστυνομία είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση
Την Κυριακή, δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters είχε δει τον Navalny να τίθεται υπό κράτηση καθώς περπατούσε με υποστηρικτές του κατά μήκος της οδού Τβαρσκάγια της Μόσχας.
Ο Navalny επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018, απέναντι στον Vladimir  Putin. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατηγόρησε εκ νέου τον ρώσο πρωθυπουργό Dimitri Medvedev για διαφθορά.
Ο Navalny κάλεσε τους Ρώσους να κατέβουν στους δρόμους, έπειτα από τη δημοσίευση εκθέσεων που δείχνουν ότι ο Medvedev έχει στην κατοχή του βίλες, γιοτ και δικούς του αμπελώνες, τα οποία δεν θα μπορούσε να αποκτήσει με τον μισθό του.
Εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου υποστήριξε ότι κάποιοι από τους νέους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις είχαν λάβει χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους.
Ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, ανάμεσά τους στην Αγία Αικατερίνη, το Βλαδιβοστόκ και τη Μόσχα. Τουλάχιστον 500 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας