Δεκάδες χιλιάδες θα διαδηλώσουν στη σύνοδο G20 στο Αμβούργο. Συμμετέχει και η ΛΑ.Ε

2056
G20

Περισσότεροι από 20.000 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για την αντιμετώπισή τους.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να συρρεύσουν στο Αμβούργο από τη Γερμανία την Ευρώπη και όλο τον κόσμο στις 7 και 8 Ιουλίου στο πλαίσιο της συνόδου της G20 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του διεθνούς συντονιστικού κοινωνικών κινημάτων και συλλογικοτήτων NoG20 (International NoG20 coordination), για να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο, το νεοφιλελευθερισμό, την λιτότητα, το ρατσισμό, την καταστροφή του περιβάλλοντος και της δημοκρατίας. Trump and Putin, Erdogan and Xi, Merkel and Macron, Modi and Zuma, Temer and Macri, May and King Salman do not represent usand the world they want comes at our expense.

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως θα συμμετάσχουν αυτές τις δύο ημέρες στη σύνοδο της G20. Η φρούρηση αυτή της Συνόδου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας ανατέθηκε σε 20.000 αστυνομικούς, που θα αναπτυχθούν γύρω από τη λεγόμενη κόκκινη ζώνη με στόχο την προστασία των συμμετεχόντων στη σύνοδο από ……. τους διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν με διαδήλωση, που έχει οργανωθεί κατά των αντιδημοκρατικών και αυταρχικών πολιτικών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Αμβούργου απαγόρευσε με απόφασή του στους διαδηλωτές να εγκαταστήσουν το χρονικό διάστημα, από την 30η Ιουνίου – 9η Ιουλίου, καταυλισμό στο πάρκο της πόλης, χρησιμοποιώντας έως και 3.000 σκηνές αλλά και να προσφέρουν φαγητό στους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις.

Οι ηγέτες των χωρών της G20 θα συναντηθούν στις 7 και 8 Ιουλίου 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας και μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραστούν οι πρόεδρος των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν. Στη σύνοδο κορυφής την ΕΕ θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το κύριο θέμα της γερμανικής Προεδρίας της G20 είναι «Διαμορφώνοντας ένα διασυνδεδεμένο κόσμο». Οι ηγέτες των 20 πλουσιότερων χωρών θα συζητήσουν τα βασικά θέματα πολιτικής για την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό τομέα, το κλίμα, το εμπόριο, την απασχόληση και την ανάπτυξη. Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι επίσης θέματα, που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου.

Το διεθνές συντονιστικό των κοινωνικών κινημάτων σημειώνει στις 27 Ιουνίου στο τελευταίο κάλεσμά του με ανησυχία τη γενικευμένη αναστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, που προβλέπονται για τη σύνοδο κορυφής της G20 και ξεκινά τις τριήμερες διαδηλώσεις την Πέμπτη 6/7 με συγκέντρωση στο κέντρο του Αμβούργου στις 4 το απόγευμα και πορεία προς την κόκκινη ζώνη.

Η ΛΑΕ θα συμμετάσχει σε αυτή την κινητοποίηση με τις οργανώσεις και τα μέλη και φίλους της στη Γερμανία αλλά και με αντιπροσωπεία της από την Ελλάδα.

*Βασική Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας