ΔΕΗ: Μαζική αποστολή εξωδίκων, εκβιασμοί, αποκοπές, κατασχέσεις σε φτωχούς οφειλέτες

1435
ΔΕΗ

Εκστρατεία εκβιασμών, αποκοπές ρεύματος, κατασχέσεων και πλειστηριασμών για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας ξεκινά η ΔΕΗ με άμεση αποστολή εξωδίκων σε 890.000 καταναλωτές , πολλοί εκ των οποίων τελούν σε αδυναμία ή είναι φτωχοί και πρώτο στόχο την εξόφληση του χρέους των λεγόμενων τελικών πελατών που διαμορφώνεται στο 1,05 δισ. ευρώ.

Παράλληλα τρέχει η διαδικασία για την απαράδεκτη και παράνομη τιτλοποίηση οφειλών από την οποία η ΔΕΗ προσδοκά να εισπράξει 400 έως 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Σημειωτέον ότι η ΔΕΗ τιτλοποιεί με μεγάλες εκπτώσεις τις οφειλές καταναλωτών, εκπτώσεις, όμως, που δεν κάνει στους μη έχοντες καταναλωτές πελάτες της.

Αυτά προκύπτουν σύμφωνα με πληροφορίες και από δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στο περιθώριο τελετής για την υπογραφή της σύμβασης δανειοδότησης με την Παρευξείνια Τράπεζα, νωρίτερα σήμερα.

Να σημειώσουμε ότι η ΔΕΗ έχει αναθέσει με μεγάλο κόστος την είσπραξη οφειλών σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία, τα οποία τηλεφωνούν σκαιότατα στους πελάτες, τους απειλούν, τους εκβιάζουν και στέλνουν μαζικά εξώδικα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας