Δασικοί χάρτες – Τι συμβαίνει;

μαρτίου

Μετά  τις θριαμβολογίες  της κυβέρνησης  για την ανάρτηση  – μερικη κυρωση των δασικών  χαρτών  και πριν το τελικο στάδιο ολα έχουν  παγώσει. Αφού  εισπράχθηκαν  τα παράβολα  για τις αντιρρήσεις  από τους πολίτες, αγρότες, κτηνοτρόφους  και παρά τις διαμαρτυρίες όλων  δηλαδή  αγροτικών συλλόγων, ομοσπονδίες, πολιτικά  κόμματα (ΛΑΕ ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ) ελλείψει πιστώσεων  οι επιτροπές  αντιρρήσεων  που συμμετέχουν  και δικηγόροι  έχουν αποφασίσει  να μην συνεδριάζουν, αν και έχουμε σε όλους  τους τόνους  μεταφέρει
ότι πρέπει  να πληρώνονται όλα τα μέλη  των επιτροπών   επειδή  συνήθως  συνεδριάζουν  εκτός  ωραρίου.

Ένα λοιπόν χρησιμο εργαλείο  χωροταξικης χρήσης γης κινδυνεύει  να ματαιωθεί. Είναι  επίσης  σημαντικό  να επισημάνουμε  ότι οι αιτήσεις  για εξαγορές  των εκτασεων ληγουν στις 8/8/2018   και εφόσον  δεν  εκδικαστούν οι αντιρρήσεις  είναι  υποχρεωμένοι  οι  αγρότες κ.λ.π να υποβληθούν  σε νέα έξοδα γιά  την νομιμοποίηση  των εκτάσεων  που κατέχουν. Από  την άλλη πλευρά  υπάρχει μια δασική  υπηρεσία  υποστελεχωμενη με 80% ελλείψεις σε προσωπικό, με υποχρηματοδότηση  χωρίς  καύσιμα, χωρίς  μελάνια  , γραφική ύλη  και φυσικά  αδύνατον να  διαχειριστεί  τα δασικά  οικοσυστήματα  , να τα προστατεύσει  και να παράγει νέα δασικά  Προϊόντα.

Επίσης,  οι υπάλληλοι  της δασικής  υπηρεσίας  είναι απλήρωτοι  για υπερωρίες,  οδοιπορικά των ετών 2016 και 2017 για τα προγράμματα  λαθρουλοτομίας και δασοπροστασίας.
Ενώ  κάποτε  ο σύριζα  τόνιζε  σε όλους  τους τόνους  έμφαση  στο πρωτογενή τομέα με ταυτόχρονη  διεύρυνση  της παραγωγικής βάσης.

Τι γίνεται  κ.υπουργοι κ.Σταθάκη και κ.Φάμμελε αυτός είναι  ο σχεδιασμός σας για το δασικό πλούτο  της χώρας;Αφού εισπράχθηκαν  τα παράβολα,  με τους ιθαγενείς  τώρα  θα ασχοληθείτε. Ξέχασα  έχετε  πιο  σπουδαία  πράγματα  να κάνετε, θέλετε  όπως  όπως  να πουλήσετε την ΔΕΗ.

Όμως  η κυβέρνηση  θα πρέπει να καταλάβει ότι το βουβό  αυτό πλήθος κάποια  στιγμή  θα εξεγερθεί και το τσουνάμι  που έρχεται δεν το έχει  φανταστεί. Νομίζω ότι  χρέος μας είναι η συνεχής  πάλη για την ανατροπή  αυτής της κυβέρνησης  που παράδωσε  τα πάντα , είναι στο DNA της αριστεράς  να παλέψει  Όχι μόνο  για την ανατροπή  αυτής  της κυβέρνησης  αλλά  με τους συμμάχους της να αποδείξει  ότι  υπάρχει  και άλλος  δρόμος  εκτός  μνημονίων, της υπερηφάνειας, της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας με κατεύθυνση  το Σοσιαλισμό. Τα πάντα  αλλάζουν.

* Ο Παναγιώτης  Κορισιάνος είναι μέλος της ΝΕ ΛΑΕ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας