Δίνουν χρήματα στους κτηνοτρόφους… για να μην παράγουν

εμπορία
Στα σκαριά βρίσκεται ένα κοινοτικό πρόγραμμα που θα δίνει πριμοδοτήσεις ή αποζημιώσεις ως πριμ εξόδου από το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.

Ξεδιάντροπα το ευρωιερατείο  των Βρυξελλών, η ευρωχούντα της Ε.Ε. σχεδιάζει να αφανίσει την κτηνοτροφία μας, δηλαδή με λίγα λόγια για να μην παράγουμε, και τα περίφημα γαλακτοκομικά προϊόντα μας με κυρίαρχη την φέτα, να αντικατασταθούν από τα αμφίβολης ποιότητας προϊόντα των πλουσίων χωρών του Βορρά.

Λύσσαξαν τα διάφορα πολιτικά- εμπορικά συμφέροντα με τις συμφωνίες CETAΝότιας Αφρικής, Καναδά, να σαμποτάρουν πάση θυσία την Ελληνική φέτα καθώς και τις ελιές Καλαμών.

Πριν λίγα χρόνια μας ζάλισαν οι περίφημες τεχνοκρατικές προτάσεις του ΟΟΣΑ του κ. Γκουρία για τον πρωτογενή τομέα και μάλιστα πρότειναν 2 ελαιουργεία, ένα στην Κόρινθο και ένα στην Λαμία.

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι θέλουν να συρρικνώσουν την παραγωγική μας βάση, να διαλύσουν την παραγωγή και να κατακλυσθεί η χώρα μας από εισαγόμενα προϊόντα. Και εμείς τι κάνουμε;

Μα εμείς ασχολούμαστε να βραβεύσουμε τον επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, ήδη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών του έδωσε τον επίτιμο τίτλο.

Επειδή έχει δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, ανεξάρτητα εάν το μεγαλύτερο ποσοστό πήγαινε σε μεγαλοαγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις που πολλές φορές ήταν για πλασματικές καλλιέργειες (π.χ. βιομηχανική ντομάτα) εάν κάποιος είχε καλλιεργήσει κάμποσα στρέμματα το 2001 (σαν έτος αναφοράς) και μετά δεν καλλιεργούσε ούτε στρέμμα, ελάμβανε τις επιδοτήσεις κανονικά μέχρι πρόσφατα. Επίσης πλασματικές βοσκήσιμες γαίες- δασικές εκτάσεις, δάση κλπ. Και επειδή πρέπει να λέμε αλήθειες, πρέπει να γνωρίσουν άπαντες ότι συμμετέχει αναλογικά και η Ελλάδα στον κοινοτικό προϋπολογισμό, άρα δεν μας χαρίστηκε τίποτα, απεναντίας με τις διάφορες ντιρεκτίβες και τις διάφορες αθέμιτες εμπορικές συναλλαγές δυσκολεύουν την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων.

Αλήθεια κ.κ. Καθηγητές των Γεωτεχνικών Πανεπιστημίων, συμφωνείτε με τα τεκταινόμενα σχέδια των Βρυξελλών που πάνε να αφανίσουν την κτηνοτροφία; Ή τρέμετε μήπως δεν σας εγκρίνουν κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα;

Αλήθεια ποια είναι η συμβολή σας στην έρευνα κ.κ. καθηγητές των Πανεπιστημίων και ερευνητές των  Ινστιτούτων στον πρωτογενή τομέα;

Πού είναι η διαβόητη σύνδεση των Πανεπιστημίων με την παραγωγή;

Απλά με την στάση σας δώσατε την έρευνα στις πολυεθνικές, είτε λέγονται σπόροι, είτε φυτοφάρμακα, είτε λιπάσματα, είτε μηχανήματα και λοιπά αγροτικά εφόδια.

Όμως δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη. Εμείς σαν ΛΑ.Ε, μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους και την μικρομεσαία αγροτιά, καθώς και άλλες συλλογικότητες, θα αγωνιστούμε να μην περάσουν τα εγκληματικά τους σχέδια, που θέλουν να συρρικνώσουν την κτηνοτροφία μας και να πετάξουν από την παραγωγή τους νέους κτηνοτρόφους, δημιουργώντας ένα νέο κύμα ανεργίας.

Η Ευρώπη αυτή δεν βελτιώνεται, μόνο ανατρέπεται και η έξοδος είναι μονόδρομος προς όφελος της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των νέων επιστημόνων.
Φτάνει πια… Δεν απευθύνεστε και δεν πουλάτε χάντρες σε ιθαγενείς.

*Ο Παναγιώτης  Κορισιάνος είναι μέλος της Ν.Ε. ΛΑΕ Ηλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας