Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι φασίστες χαρακτηρίζουν “φασίστες” τους φασίστες!

906
φασίστες

Ένας διάλογος μεταξύ δικηγόρων των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στο επίκεντρο της  διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου απολογήθηκαν οι ναζί πρώην βουλευτές του κόμματος Νίκος Μίχος και Νίκος Κούζηλος.

Η προτροπή του συνηγόρου του Νίκου Μίχου προς τον κατηγορούμενο πρώην βουλευτή να αναφερθεί στις ιδεολογικές διαφορές του με τη Χρυσή Αυγή έγινε η αφορμή να ανέβουν οι τόνοι  στην πλευρά της υπεράσπισης.

Ο  συνήγορος του Νίκου Μίχου αντάλλαξε μάλιστα βαριές εκφράσεις με τους  υπερασπιστές των Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου. «Φασιστάκι, καραγκιόζη, βλάκα … » είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα με τη μητέρα και τους φίλους του Παύλου Φύσσα να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και το δικαστήριο να διακόπτει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Είσαι γελοίος» φώναζε ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου, «φασιστάκο» απάντησε ο συνήγορος του Νίκου Μίχου,  με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση.

Όταν οι δικαστές ανέβηκαν και πάλι στην έδρα, ο συνήγορος του Ν. Μίχου  ζήτησε συγγνώμη «για την παρεκτροπή», με την πρόεδρο να σχολιάζει «δεν συντρέχει λόγος για εντάσεις».

Παρά τις επιμέρους διαφωνίες που εξέφρασε για τη λειτουργία του κόμματος ο Νίκος Μίχος υποστήριξε πως «από τον Νίκο Μιχαλολιάκο δεν δόθηκε ποτέ εντολή για καμία αξιόποινη πράξη».

«Μας έλεγε να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε και καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα αλλά και την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών την οποία, εντελώς υποκριτικά, χαρακτήρισε αισχρή.

Απολογούμενος ο Νίκος Μίχος, μίλησε για την αποχώρησή του από το κόμμα, το 2017,  και εξήγησε τους λόγους για την απόφαση του να φύγει από τη Χρυσή Αυγή την οποία «γνώρισε τη δεκαετία του 80».  Η στάση του κόμματος μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν δεν έγιναν διαγραφές και δεν αναλήφθηκε εγκαίρως η πολιτική ευθύνη, το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος, η άφιξη νέων προσώπων που στόχευαν σε «θέσεις και καρέκλες» ήταν, όπως είπε, οι βασικοί λόγοι που αποχώρησε . «Δεν δούλευε αξιοκρατικά το κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μίχος εξέφρασε πάντως την άποψη ότι «εκμεταλλεύτηκαν τη δολοφονία Φύσσα για να στήσουν σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής γιατί είχε μεγάλη άνοδο».

Για πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής  Αυγής μίλησε στην απολογία του κατηγορούμενος πρώην βουλευτής Νίκος Κούζηλος.

«Για τα περιστατικά έμαθα από τη δικογραφία» ανέφερε και αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

«Για τη δολοφονία Φύσσα έμαθα από τα κανάλια για ένα περιστατικό στο Κερατσίνι. Μετά άρχισαν να λένε για κάποιον που ήταν στη Χρυσή Αυγή. Ρωτούσαμε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και κανείς δεν ήξερε τον Ρουπακιά. Ήμασταν όλοι κάπως. Υπήρχε η δήλωση Δένδια ότι «θα τους κλείσω όλους φυλακή», όποτε δεν ξέραμε τι γινόταν. Από τη δικογραφία γνωρίζω, όσα γνωρίζω», είπε ο κατηγορούμενος, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες της ναζιστικής οργάνωσης και να αποκρύψει το οργανωμένο σχέδιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας