Δίκαιο αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών

1688
αποφυλάκισης

Στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης «παίζεται» η τύχη των δύο ελλήνων στρατιωτικών που προφυλακίστηκαν την Παρασκευή με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι συνήγοροί τους υπέβαλαν ένσταση κατά της κράτησής τους η οποία όμως, όπως έγινε γνωστό, απορρίφθηκε.
Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι συνήγοροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν ένσταση επί της προφυλάκισής τους.
Στην ελληνική κυβέρνηση, και ειδικά στο υπουργείο Αμυνας παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι το σενάριο που θα επικρατήσει είναι αυτό της άμεσης απελευθέρωσης των στρατιωτικών, αφού τους επιβληθεί μια ποινή με αναστολή για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.
Το κακό σενάριο, βεβαίως, ήταν  η αλλαγή του κατηγορητηρίου σήμερα και η προσθήκη της κατηγορίας της κατασκοπείας για την οποία συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, ελεγχόμενα από την Αγκυρα, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ισχύσει. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι φυλακές που κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί στην Αδριανούπουλη είναι υψίστης ασφαλείας. Σημειώνουν, δε, ότι κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς.
Στα δικαστήρια της Αδριανούπολης έφθασαν και οι γονείς των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ πήραν άδεια από τον γενικό εισαγγελέα για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους.

Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και -κατά πληροφορίες- έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας