Δήλωση Γ. Χαρίση για τις συκοφαντίες του ΠΑΜΕ

1800
ενότητα

Η παρακάτω δήλωση έγινε, με αφορμή ερώτηση της ιστοσελίδας, για τις τελευταίες επιθέσεις του ΠΑΜΕ που κάνει λόγο για εμπλοκή της παράταξης του ΜΕΤΑ σε αποκλεισμούς εκπροσώπων του σε Σωματεία και Εργατικά Κέντρα

Το ΜΕΤΑ σχετικά με τις τελευταίες, ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ, για την προσπάθεια αποκλεισμού Εργατικών Κέντρων από το επικείμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και τον αποκλεισμό της παράταξης που υποστηρίζει από το Σωματείο ΕΥΑΘ, δηλώνει τα εξής:

  1. Το ΠΑΜΕ σκόπιμα, επιλεκτικά και όταν το συμφέρει ξεχνά (;) ότι το ΜΕΤΑ δεν εκπροσωπείται στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και ότι όσοι επικαλούνται τον τίτλο ουδεμία σχέση έχουν με τις θέσεις του, τις αξίες του και τη δράση του και ότι χρησιμοποιούνται από το εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, και άρα για όποιους αποκλεισμούς αντιπροσώπων εργατικών κέντρων εμείς τουλάχιστον ουδεμία σχέση και συμμετοχή έχουμε.

Επί τη ευκαιρία όμως να πούμε ότι το ΠΑΜΕ, στο όνομα του εξωνημένου εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και της γραφειοκρατίας, η οποία αναπαράγεται με σωματεία σφραγίδες και με νοθείες, δεν νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί μεθόδους που οδηγούν στη σύγκρουση μηχανισμών, έξω από τη πραγματική ζωή των εργαζομένων και τη δράση των συνδικάτων και που ως αποτέλεσμα έχουν την αποστροφή τους από τη συλλογική δράση. Πολύ περισσότερο που και το ίδιο χρησιμοποιεί την ίδια αντιδημοκρατική πρακτική στα συνδικάτα που επηρεάζει, τα οποία αφυδατώνει και τα μετατρέπει σε κομματικά παραμάγαζα, ενώ με μετακινούμενα μέλη, που δεν έχουν τις προϋποθέσεις εγγραφής στο συνδικάτο ή δεν έχουν ακόμα και εργασιακή σχέση, προσπαθεί να τα ελέγξει.

Αυτό, όμως, συνάδελφοι του ΠΑΜΕ είναι ένα συνδικάτο άχρηστο και δεν αποτελεί το κοινό σπίτι όλων των εργαζομένων, που η συγκρότησή πρέπει να γίνεται στη βάση των ενιαίων ταξικών συμφερόντων που δεν προϋποθέτουν ιδεολογική ή πολιτική ενότητα. Το μεροκάματο είναι για όλους το ίδιο, όπως και τα προβλήματα, και κανένας δεν εργάζεται από χόμπι!

  1. Σχετικά με τον αποκλεισμό της παράταξης που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΕΥΑΘ, το οποίο με ανακοίνωσή του μας κατηγορεί, ότι «Το ΜΕΤΑ παίρνει τη σκυτάλη στην κατρακύλα από την ΠΑΣΚΕ…», τους πληροφορούμε ότι στην ΕΥΑΘ δεν κατεβαίνει ψηφοδέλτιο του ΜΕΤΑ, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο. Όσον αφορά όμως το λόγο αποκλεισμού της συγκεκριμένης παράταξης, που όπως πληροφορηθήκαμε έγινε γιατί κατέθεσε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τα όργανα (ΔΣ και ΕΕ) του σωματείου και ξεχωριστό για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θεωρούμε ότι κακώς αποκλείστηκε και ότι όχι μόνο είναι δικαίωμα μιας παράταξης να κατεβάσει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, αλλά το θεωρούμε και πιο δημοκρατικό για τη γνήσια έκφραση των διαθέσεων των εργαζομένων.

Τέλος, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ επέλεξε αυτή την χρονική στιγμή να κλιμακώσει την επίθεσή του απέναντι στο ΜΕΤΑ, όταν είναι ανάγκη όλες οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος να δώσουν από κοινού τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για την υπογραφεί ΣΣΕ και γενικά για τη βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων.

Είναι γνωστό ότι η παράταξής έχει πάρει πρωτοβουλία για την προκήρυξη Γενικής Πανεργατικής απεργίας, που θα τη στηρίξουν όλα τα συνδικάτα που προκήρυξαν ή προτίθενται να προκηρύξουν απεργία στις αρχές Νοέμβρη (εδώ αναλυτικότερα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία – πρόταση του ΜΕΤΑ, που απεστάλη και προς Σωματεία και προς Ομοσπονδίες).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας