Δήλωση ανεξαρτητοποίησης των περιφερειακών συμβούλων Θεσσαλίας Τ.Γιαλαμά και Στ.Αναστασόπουλου

1338
δήλωση

Η περιφερειακή παράταξη ¨Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία¨, αποτέλεσε μια ζωντανή συλλογική προσπάθεια ανθρώπων που στήθηκε με μεγάλο κόπο, επεξεργάστηκε, συζήτησε, συναποφάσισε για τα ζητήματα της Περιφέρειας αλλά και τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις. Δημιουργήθηκε ως αναγκαιότητα και απάντηση σε μία ιστορική και κρίσιμη στιγμή για τη χώρα η οποία έχει φτάσει στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης από τις πολιτικές του μνημονίου, της κυβέρνησης και των θεσμών και συνεχίζει.

Οι αγωνιστές και αγωνίστριες της κοινωνίας της Θεσσαλίας που πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτια έδωσαν σκληρή μάχη και επεξεργάστηκαν το πρόγραμμα της, ένα πρόγραμμα απάντηση  στην κρίση του πολιτικού συστήματος και της αυτοδιοίκησης, μία πρόταση εξόδου της Θεσσαλίας από τις κυβερνητικές πολιτικές και από τον Καλλικράτη, μία ριζοσπαστική πολιτική πρόταση της Αριστεράς απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα διαφθοράς και αναξιοπιστίας.

Τα τελευταία χρόνια ως περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, υπηρετήσαμε πιστά το πρωτοποριακό πρόγραμμα του ¨Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία¨ και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε έως το τέλος της θητείας μας. Η παρουσία μας στα Περιφερειακά Συμβούλια, οι δημόσιες τοποθετήσεις, οι παρεμβάσεις, οι επερωτήσεις, οι ανακοινώσεις μας στον Τύπο, πραγματοποιήθηκαν πιστές στις αρχές της Αριστεράς και στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης. Αν κάποιοι θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει από την παράταξη από το 2015 είναι όσοι ενώ έχουν εκλεγεί με διαφορετικές θέσεις από αυτές που υπηρετούν τώρα, κατέχουν καλά αμειβόμενες κυβερνητικές θέσεις, στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις λιτότητας που φτωχοποιούν και άλλο το λαό της Θεσσαλίας, ξεπουλώντας ανερυθρίαστα τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς και γράφοντας στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους τον κόσμο που τους στήριξε και τους ψήφισε.

Δηλώνουμε ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ουσιαστικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα αγωνιζόμαστε μέσα και έξω από αυτό για την ανατροπή των μνημονίων, για την απαλλαγή του λαού μας από την μνημονιακή βαρβαρότητα, για την διασφάλιση των δημοκρατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Θα είμαστε παρόντες στη συλλογική προσπάθεια ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της χώρας, την έξοδό της από το καθεστώς της Επιτροπείας, τον παραγωγικό μετασχηματισμό αυτής και την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

 

Τάκης Γιαλαμάς

Στέλιος Αναστασόπουλος

Ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας