Δένδιας στη Λιβύη: Θυμήθηκε την ύπαρξή της. Συναντήσεις με Χαφτάρ-αξιωματούχους

1160
λιβύη

Όλη η γελοιότητα, η άγνοια και η δουλοφροσύνη των κυβερνήσεων της Αθήνας φαίνεται τώρα στη Λιβύη. Η Λιβύη είχε εδώ και καιρό, περίπου, ξεχαστεί από την Αθήνα, που κατά τα άλλα στήριξε την στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ για την ανατροπή Καντάφι. Οι κυβερνήσεις, επίσης, της Ελλάδας αναγνώρισαν ασύγγνωστα, χωρίς μελέτη και δουλοπρεπώς την κυβέρνηση Σάρατζ, γυρίζοντας την πλάτη στον Χαφτάρ, αφού την αναγνώριζε η Δύση, αγνοώντας τις ειδικές σχέσεις της με την Τουρκία. Θυμήθηκαν δε ότι υπάρχει Χαφτάρ και εσωτερικός λιβυκός πόλεμος, μόνο όταν το καθεστώς Σάρατζ την έφερε στην Ελλάδα και συνωμοτώντας  με την Τουρκία υπέγραψε το παράνομο Τουρκολυβικό Μνημόνιο.

Τώρα, εκ τω υστέρων, ο Ν. Δένδιας τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, χωρίς ακόμα, παρά το πλήγμα που δέχθηκε η χώρα, να κινείται με τόλμη και αποφασιστικότητα, δείχνοντας ότι ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει.

Το ειδικό κυβερνητικό αεροπλάνο με τον Ν. Δένδια προσγειώθηκε στην Βεγγάζη στις 11 π.μ και ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκίνησε συναντήσεις με την κυβέρνηση της Ανατ. Λιβύης και συγκεκριμένα με τον πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Αλ Θάνι  και τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλχαντί Αλ Χουγουαΐτζ.

Τελικά ο Ν. Δένδιας συναντήθηκε με τον Χ. Χαφτάρ, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα το ουσιαστικό για το περιεχόμενο της συνάντησης ούτε των άλλων συναντήσεων.

Ο Ν. Δένδιας αντί να προβάλει την ανάγκη μιας ουσιώδους πρωτοβουλίας για μια Λιβύη ανεξάρτητη και όχι δορυφόρο της Τουρκίας και για μια Μεσόγειο της διεθνούς νομιμότητας και ειρήνης, περιορίστηκε να επαναλάβει κάτι γνωστό που προέκυψε ως πρωτοβουλία Χαφτάρ: την κοινή αντίθεση των δύο πλευρών στα τουρκολυβικά μνημόνια.

 

Β.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας