Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Προς ύφεση-σοκ στο τρίμηνο

1671

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με αναλυτές του Γραφείου, ενώ φαίνεται ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φέτος έχει ήδη εγκαταλειφθεί και το ρεαλιστικότερο σενάριο προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ από 0,5% έως 1,5%.
Το τραγικό είναι ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής συνδέει τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία με την καθυστέρηση της αξιολόγησης και όχι συνολικότερα με τις μνημονιακές πολιτικές. Είναι εντυπωσιακό ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής μετατρέπεται σε παράρτημα της προαγάνδας της ΝΔ.
Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ήδη έχει χαθεί και σύμφωνα με τους αναλυτές του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στο διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να έχει ενταθεί η ύφεση που καταγράφηκε στο τέλος τους έτους. Το βέβαιο είναι ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φέτος έχει ήδη εγκαταλειφθεί και το ρεαλιστικότερο σενάριο προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ από 0,5% έως 1,5% ανάλογα με το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.
Τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Οι καταθέσεις μειώνονται, ο τζίρος στην αγορά κινείται σε χαμηλά επίπεδα, τα «λουκέτα» αυξάνονται, επενδυτικά σχέδια παρέμειναν στα συρτάρια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνεται ο αριθμός των δανείων που «κοκκινίζουν». Κάθε μέρα που περνά, όπως αναφέρει η Ημερησία και δεν κλείνει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, οι κίνδυνοι για τη χώρα μεγαλώνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας