Γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ. οι τραμπούκοι ρατσιστές

2371
ελ.ας

Γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ. και από άλλες παράνομες ενέργειες είναι οι συλληφθέντες, που ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στον ξυλοδαρμό των δύο πακιστανών εργατών το περασμένο Σάββατο στον Ασπρόπυργο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις νέους ηλικίας 17-18 χρόνων, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, κινούνται στον ακροδεξιό χώρο. Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.
Όπως αναφέρεται, τον περασμένο Απρίλιο είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που επιχείρησαν να τους ελέγξουν στον Ασπρόπυργο, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, όπου επιτέθηκαν και πάλι σε αστυνομικούς, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.
Λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούνιο, συνελήφθησαν ξανά στον Ασπρόπυργο, μετά από επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον της αντιρατσιστικής διαδήλωσης έξω από το δημαρχείο, με αφορμή τις επιθέσεις από ομάδα περίπου 30 ατόμων, στους χώρους που διέμεναν πακιστανοί μετανάστες.
Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Ταυτόχρονα, αναζητούνται άλλοι τρεις νεαροί, μεταξύ των οποίων είναι και ο αδελφός του πρώτου 17χρονου, προκειμένου να εξεταστούν για την υπόθεση.
Όπως είναι αναμενόμενο, η αποκάλυψη της πρότερης παράνομης δραστηριότητάς τους και η προκλητική ανοχή που επέδειξε η ΕΛ.ΑΣ. απέναντί τους, εγείρουν σοβαρά ζητήματα ως προς τις σχέσεις κύκλων της αστυνομίας με τις εγκληματικές ρατσιστικές και φασιστικές συμμορίες.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας