Γκ.Χαρδούβελης: Σημιτάνθρωπος, ΥΠ.ΟΙΚ στην μνημονιακή καταιγίδα Σαμαρά, σώζει τώρα την Εθνική-Τράπεζα

578
σώζει τώρα την Εθνική-Τράπεζα

Ιδού το κατάντημα αυτής της χώρας

Με την ομόφωνη γνώμη όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας επιλέχθηκε ως νέος πρόεδρος του Δ.Σ. ο πρώην υπ. Οικονομικών, καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης. Ο νέος πρόεδρος της τράπεζας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κώστα Μιχαηλίδη, εργάζεται την τελευταία τριετία στην Εθνική, εκτελώντας καθήκοντα συμβούλου της διοίκησης, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ τα οποία και ενημερώνουν:

Η υποψηφιότητα Χαρδούβελη συγκέντρωσε τη στήριξη τόσο του ΔΣ της ΕΤΕ, όσο και του βασικού μετόχου της Εθνικής, δηλαδή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ποσοστό 40%), του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και του Μεγάρου Μαξίμου. Εντός της εβδομάδας πρόκειται να ανακοινωθεί από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας, η οποία τοποθετείται στο τελευταίο επταήμερο του Ιουλίου. Η ετήσια γενική συνέλευση θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να εγκρίνει και τον διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ, με πρόεδρος τον Γκ. Χαρδούβελη.

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ όπως η μισή Ελλάδα»

Τον θυμάστε τον κύριο Χαρδούβελη, πρώην υπουργό Οικονομικών (παρακάτω περισσότερα στοιχεία για το βιογραφικό του);

Ο κύριος Γκίκας Χαρδούβελης τον Μάρτιο του 2015 είχε δηλώσει φοβήθηκε πως θα χάσει τα λεφτά του, από την πολιτική που και ίδιος, μεταξύ άλλων, εμπνεύστηκε και εφάρμοσε. Έτσι, έβγαλε μέρος των χρημάτων του στο εξωτερικό. «Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ όπως η μισή Ελλάδα».

Στον ιδιωτικό τομέα «όταν δουλεύεις σκληρά αμείβεσαι»…

 

Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην υπουργός έκανε και μια άλλη δήλωση: «Αμείβει τόσο καλά ο ιδιωτικός τομέας», ρωτήθηκε, τότε. Ο Γκίκας Χαρδούβελης απάντησε: «Εεεε… Στον ιδιωτικό τομέα παίρνεις μεγάλο ρίσκο. Μπορείς να χάσεις τη δουλειά σου την επόμενη μέρα και όταν δουλεύεις σκληρά αμείβεσαι».

 

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε πόσα έβγαλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε «37 χρόνια» δουλειάς και πόσο «τοπ μάνατζερ» είναι η σύζυγος του. Δεν μας αφορούν αυτά. Γνωρίζουμε, βέβαια, πολλούς ανθρώπους που δούλεψαν παραπάνω από 37 χρόνια κι έχουν χρέη στις τράπεζες. Γνωρίζουμε κι άλλους, που κατάφεραν να βάλουν λίγα χρήματα στην άκρη μετά από 30, 35,37  και 40 χρόνια δουλειάς. Αυτοί είδαν τη σύνταξη τους να μειώνεται. Παράλληλα, τα λίγα χρήματα που αποταμίευσαν αναγκάστηκαν να τα δώσουν για να στηρίξουν τις οικογένειες τους.

Με Σημίτη, Παπαδήμο, Σαμαρά 

Ας πάμε τώρα και σε ορισμένα άλλα στοιχεία από το βιογραφικό του, όπως υποσχεθήκαμε. Ο Γκ. Χαρδούβελης, καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ήταν διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (2000 – 2004) και του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (2011-2012).Έγινε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά στις 10 Ιουνίου 2014.

Επιπλέον, έχει εργαστεί ως  στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα, τη Eurobank, στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995) και στη FED των ΗΠΑ, Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλω δήλωση πόθεν έσχες»

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι τον Ιούνιο του 2017, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον έκρινε αθώο για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων στον δοτό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου.

«Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλω δήλωση πόθεν έσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι» ανέφερε στην απολογία του ο Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ υποστήριξε ότι όταν κατάλαβε ότι ήταν υπόχρεος την υπέβαλε. «Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι υπόχρεος, υπέβαλα αμέσως. Υφίσταμαι έναν ανελέητο έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές. Τα είχα έτοιμα. Επειδή είχα κάνει την ίδια δουλειά από το 2000-2004 και δεν έπρεπε να κάνω, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πρέπει να το κάνω. Εγώ στην κυβέρνηση πήγα με διάθεση να βοηθήσω», είπε τότε.

Πηγή: ημεροδρόμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας