Για το σχολείο στο Δαμάσι

1217
Για το σχολείο στο Δαμάσι

Δείτε πώς μοιράζονται τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές) οι μεγάλες εταιρείες, για να μην έχουμε αυταπάτες για το πανηγύρι που γίνεται. Και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος… Και είμαστε ένα χρόνο μετά, για να μην επικαλούνται το ΕΠΕΙΓΟΝ…

Εδώ θα δείτε την ΑΔΑ https://diavgeia.gov.gr/doc/65%CE%A7%CE%9A465%CE%A7%CE%98%CE%9E-%CE%98%CE%9B%CE%98?inline=true στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» της απευθείας ανάθεσης με συμβολικές προσφορές για το έργο «Αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες οδικές καθώς και σε λοιπές υποδομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020 – μετά από συνεννόηση μεταξύ τους για το μοίρασμα της πίτας – των τριών εταιρειών: ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Η μία έδωσε 4% έκπτωση, η άλλη 5% και η ΤΕΡΝΑ μόλις 6% και πήρε το έργο προυπολογισμού 143 εκ ευρώ!..  Μια τεράστια απευθείας ανάθεση, με όφελος τουλάχιστον 35 εκ. Και από την άλλη γίνονται και ευεργέτες με τη δωρεά των 1,2 εκ ευρώ για την κατασκευή του Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός προχθές.

Στα έργα αυτά το εύλογο ποσοστό έκπτωσης, λαμβανομένου υπόψη και του πιεσμένου χρόνου κατασκευής, είναι τουλάχιστον 25 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από το 6% της έκπτωσης. Θα μπορούσε να πει κανείς και 30 και 40 ποσοστιαίες μονάδες, αν υπήρχε ανταγωνισμός… Κάντε τώρα την πράξη, έστω με το 25%:

143 εκατ Χ 25% = 35,75 εκατ. €.

Δηλαδή, από αυτήν την ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, η ΤΕΡΝΑ είχε ένα τεράστιο όφελος, σκανδαλώδες θα το λέγαμε, με τους μετριότερους υπολογισμούς, ύψους 35.750.000 €.

Το γιατί αυτή η τεράστια ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ δεν πήρε δημοσιότητα είναι μάλλον προφανές. Εξίσου προφανές και το γιατί πήρε τεράστια δημοσιότητα η δωρεά για το Σχολείο στο Δαμάσι, ύψους μόλις 1.200.000 €, δηλαδή το 3,3% του οφέλους από την απευθείας ανάθεση.

Σε κάθε περίπτωση τα ταλαιπωρημένα από τον σεισμό παιδιά στο Δαμάσι αξίζουν το Σχολείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας