Γιατί λέμε “ ΟΧΙ “ στο Lockdown

586
Γιατί λέμε `` ΟΧΙ `` στο Lockdown

Η Iskra μετά λόγου γνώσεως τάχθηκε κατά του σκληρού lockdown που αιφνιδίως επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μιά  δράκα λοιμωξιολόγων ( ευτυχώς οχι όλοι ) , οι οποίοι αντί να ενημερώνουν , έχουν μεταβληθεί σε τηλεαστέρες και μάλλον τρομοκρατούν και υπερφοβίζουν καθημερινά τον ελληνικό λαό .

Τα οριζόντια και μάλιστα γενικευμένα lockdown , όπου εφαρμόστηκαν , έχουν αποτύχει διεθνώς , στην Ευρώπη και στην χώρα μας να αντιμετωπίσουν  ή έστω να ανακόψουν, ουσιαστικά την εξάπλωση του κορωνοϊου .

Το μόνο που πέτυχαν είναι να καταστρέψουν οικονομίες , να φτωχοποιήσουν κοινωνίες και να προκαλέσουν τα ίδια τραγικές ψυχολογικές παρενέργειες , ασθένειες, ακόμα και θανάτους από αυτοκτονίες

Να σημειώσουμε ιδιαιτέρως ότι τα lockdown , πέραν των άλλων , έχουν δώσει τροφή στην χώρα μας και περισσότερο στην Ευρώπη  , σε όσους αρνούνται γενικώς την ύπαρξη κορωνοϊού αλλά και σε ακροδεξιές ή και φασιστικές δυνάμεις, ώστε  να βγαίνουν στο προσκήνιο και να εκμεταλλεύονται την αυθόρμητη αντίθεση του πληθυσμού στο αυταρχισμό, στην οικονομική και εργασιακή καταλήστευση και δυστυχία .

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς , στο όνομα μιας κακώς εννοουμένης “ επιστημονικής ορθότητας “, συναινούν ή και δε φέρνουν αντίρρηση  και στρεψοδικούν απέναντι στις αναποτελεσματικές “ καραντίνες – φυλακίσεις “ της κοινωνίας , οι οποίες περισσότερο αποβλέπουν στην “ πειθάρχηση “ των πολιτών και στην συγκέντρωση της οικονομίας , του πλούτου και της εξουσίας , εγχωρίως και διεθνώς , σε όλο και λιγότερα χέρια με την “ εξαφάνιση “ των μεσοστρωμάτων και την εξαθλίωση των φτωχότερων.

Αν δεν βρισκόμαστε ενώπιον ενός οργανωμένου σχεδίου, σίγουρα εκ των πραγμάτων,  με αφορμή την πανδημία  , προωθείται για την μετακορωνοϊό εποχή η εγκαθίδρυση μιας αυταρχικής οικουμενικής εξουσίας των πολυεθνικών  “ κολοσσών “ μέσα από την αποεθνοποίηση χωρών και λαών .

Ασφαλώς για την καταπολέμηση  του κορωνοϊού απαιτούνται  μέτρα και μέτρα ουσιαστικά, που θα αλλάζουν την οικονομία, την κοινωνία  και τη ζωή μας.

Τίποτα , όμως , απ΄όσα επιβάλλονται να γίνουν προς αντιμετώπιση του κορονοϊού και αφορούν την αναβάθμιση και ενίσχυση της υγείας , της παιδείας , των συγκοινωνιών , των εργασιακών χώρων , των κοινωνικών λειτουργιών , των καθολικών tests, των στοχευμένων ενεργειών και βεβαίως την προώθηση μιας νέας στάσης υγειονομικής και κοινωνικής συμπεριφοράς και αποστάσεων , δεν έχει υλοποιηθεί .

Η κυβέρνηση δεν εκπόνησε κανένα σχέδιο , δεν προώθησε  καμμία αποτελεσματική δράση, πέραν κάποιων κονδυλίων , περιορισμένων και αυτών , τα οποία  δόθηκαν μόνο και μόνο  για να μπορέσουν οι πληττόμενοι να “ καταπιούν “ κάπως τα   “λουκέτα “ και να “ διασκεδάσουν “ την ανεργία και τους εφιάλτες τους .

Ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σκληρό lockdown  στην Αττική ούτε κάν σκέφτηκε , έστω για να σώσει τα προσχήματα , να  το συνοδεύσει με μία δέσμη μέτρων σε κοινωνικούς και εργασιακούς τομείς, από εκείνα που θα βελτίωναν ουσιαστικά την εικόνα και θα μείωναν δραστικά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην χώρα.

Κι΄όλα αυτά για να μη μιλήσουμε για το ευρωπαϊκό “ φιάσκο“ και το “φιάσκο “ , στην ουσία έγκλημα με ποινικά κακουργηματικές διαστάσεις , της κυβέρνησης σχετικά με την εξεύρεση εμβολίων και την οργάνωση του εμβολιασμού.

Διότι , πέραν των άλλων υστερήσεων , αποτελεί μείζον εθνικό , οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε πολυκεντρικά , καλυπτόμενη πίσω από ένα γελοίο “ ευρωπαϊσμό  “ , για την προμήθεια εμβολίων απ΄όλες τις δυνατές πηγές και ιδιαιτέρως από την Ρωσία , η οποία προσεφέρετο και για συμπαραγωγή !

Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το μαρτύριο της κρίσης και της πανδημίας .

Το βέβαιον είναι ότι και μετά την πανδημία περιμένουν τη χώρα και το λαό ακόμη σκληρότερα χρόνια με άγρια μνημόνια .

Και αυτό που γίνεται περισσότερο βέβαιον είναι ότι χωρίς μια λαϊκή αφύπνιση και βαθιά δημοκρατική ανατροπή ,  η Ελλάδα δεν έχει καμμιά ελπίδα .

 

              Iskra

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας