Γιάννενα: Η ΕΛ.ΑΣ. των Τσίπρα-Γεροβασίλη συλλαμβάνει απολυμένους εργαζόμενους!

1545
γιάννενα

Σε συλλήψεις απολυμένων από σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων επιδίδεται η ΕΛ.ΑΣ. των Τσίπρα-Γεροβασίλη, με πιο πρόσφατο κρούσμα τη σύλληψη από ασφαλίτες εργαζόμενης, μητέρας δύο παιδιών, το περασμένο Σάββατο.  

Με διαφορά λιγότερο από ενός μήνα, μία ακόμα εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα απολύθηκε με τη συνδρομή της αστυνομίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η εργοδοτική ασυδοσία έχει τις «πλάτες» της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου, εργαζόμενη στο σούπερ μάρκετ «Smart Market», μητέρα δύο παιδιών, αρνήθηκε την απόλυσή της, η οποία προωθήθηκε από την εργοδοσία με το πρόσχημα ότι… δεν ταίριαζε με το οικογενειακό κλίμα της επιχείρησης! Η εργαζόμενη πήγε κανονικά στη βάρδια της με βάση το πρόγραμμα της επιχείρησης, ωστόσο ασφαλίτες εμφανίστηκαν ξαφνικά και την συνέλαβαν, χωρίς καν να εξηγήσουν για ποιο λόγο, χωρίς καν να δίνουν τα στοιχεία τους.

Πριν ένα μήνα, η αστυνομία κινητοποιήθηκε ενάντια και σε άλλη εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ της πόλης (στην αλυσίδα «Express»), η οποία επίσης είχε αρνηθεί την απόλυσή της, ενώ δεκάδες συλλήψεις και αγωγές εκκρεμούν σε βάρος συνδικαλιστών και των εργαζομένων του «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» που αγωνίζονται εδώ και ένα χρόνο για να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Μετά τη σύλληψη, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο της Αστυνομίας, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερη η εργαζόμενη. Με συνθήματα όπως «Ρόπαλα και ματ για την εργατιά, κέρδη και προνόμια για τα αφεντικά» και «H τρομοκρατία δεν θα περάσει», οι συγκεντρωμένοι δεν αποχωρούσαν μέχρι την ώρα που η εργαζόμενη αφέθηκε ελεύθερη.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα, με στόχο να ενημερωθεί η γειτονιά για τις εξελίξεις στο κατάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας