Γιάννενα. Επίθεση των ΜΑΤ σε εργατική κινητοποίηση και συλλήψεις συνδικαλιστών

2393
Γιάννενα

Σχεδόν καθημερινές είναι, πλέον, οι επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων. Έτσι σήμερα και ενώ στην Αθήνα τα ΜΑΤ επιτίθονταν με χημικά κατά των φοιτητών που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή ζητώντας να τους δοθούν συγγράμματα, στα Γιάννενα προέβαιναν σε επίθεση κατά εργαζομένων και σε συλλήψεις συνδικαλιστών.
Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια κινητοποίησης έξω από το κατάστημα “Market In”, όπου οι διαδηλωτές απαιτούσαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της εταιρείας πρώην “Καρυπίδης” που εξαγοράστηκε από τη “Market In”. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Η εργοδοσία απαίτησε να εκκενωθεί ο προαύλιος χώρος και κάλεσε τα ΜΑΤ που προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών, με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, χωρίς να καταφέρουν να τους διαλύσουν.
Μετά από μηνύσεις της εργοδοσίας, η αστυνομία συνέλαβε τον Νίκο Έξαρχο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, τον Φάνη Κάτσιο, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ., και τον Θανάση Νάκο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας