Γερουσία ΗΠΑ: Τάσσεται υπέρ κυρώσεων σε εταιρείες για Nord Stream-2

888
nord

Τον περασμένο μήνα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιδιώκει να επιβάλει κυρώσεις κατά του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, το οποίο αναπτύσσεται από τον ενεργειακό κολοσσό της Ρωσίας Gazprom και πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες.

Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ νομοσχεδίου για την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες που εμπλέκονται με το έργο του αγωγού Nord Stream 2.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ενέκρινε τον νόμο «για την ασφάλεια της ενέργειας στην Ευρώπη» με 20 ψήφους υπέρ και δύο κατά.

Τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει να επιβάλει κυρώσεις κατά του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, το οποίο αναπτύσσεται από τον ενεργειακό κολοσσό της Ρωσίας Gazprom και πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες.

Τον Μάιο ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι ανέφερε ότι η Γερουσία των ΗΠΑ θα περάσει ένα νομοσχέδιο για την υιοθέτηση κυρώσεων για τον Nord Stream 2, το οποίο στη συνέχεια θα εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων και θα φτάσει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να το υπογράψει.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται στην κατασκευή του αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, υποστηρίζοντας ότι θα καταστήσει την Ευρώπη εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει απορρίψει τις σχετικές κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι η στάση της Ουάσιγκτον απέναντι στον Nord Stream 2 εξηγείται από την επιθυμία των ΗΠΑ να προωθήσουν τα οικονομικά και ενεργειακά τους συμφέροντα στην Ευρώπη.

«Γίνονται προσπάθειες να αποφευχθεί η ολοκλήρωση της κατασκευής του Nord Stream 2. Αυτό είναι πολύ λυπηρό, καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για μια προσπάθεια, για μια επίθεση στους ακρογωνιαίους λίθους της ευρωπαϊκής τάξης, ασφάλειας και σταθερότητας» δήλωσε προσφάτως ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Το πρότζεκτ του Nord Stream 2 αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2019. Σκοπός του είναι να διπλασιάσει το μέγεθος του υφιστάμενου αγωγού, παραδίδοντας περίπου 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου απευθείας στη Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας