Γερμανία: Υπόσχεται πληρωμένα ενοίκια σε μετανάστες για να φύγουν απ’τη χώρα!

917
γερμανία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια νέα εκστρατεία του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας που προσφέρει χρηματικά κίνητρο σε μετανάστες προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Τη στιγμή που η Γερμανία προσπαθεί να εξισορροπήσει τη μεταναστευτική της πολιτική, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αποφάσισε να συμβάλει ενεργά ξεκινώντας διαφημιστική εκστρατεία που στόχο έχει την αύξηση του αριθμού των εθελοντικών επαναπατρισμών.

Το υπουργείο που διοικεί ο Βαυαρός σύμμαχος της Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ, αποφάσισε να δελεάσει όσους ενδεχομένως ενδιαφέρονται για επαναπατρισμό, παρουσιάζοντας ένα λαμπρό μέλλον που τους περιμένεις στις χώρες καταγωγής τους, καθώς και ενός είδους δώρο εάν συμφωνήσουν να επιστρέψουν οικειοθελώς.

Οι διαφημίσεις που τοποθετήθηκαν σε σταντ σε μεγάλες γερμανικές πόλεις στα μέσα Νοεμβρίου έχουν ως προμετωπίδα τη φράση «Η χώρα σας! Το μέλλον σας! Τώρα!»

https://twitter.com/Santon14/status/1065298946648666112

Σε όσους εκμεταλλευτούν την ευκαιρία πριν το τέλος του 2018, η διαφήμιση υπόσχεται, μάλιστα, πως η γερμανική κυβέρνηση θα πληρώσει τα κόστη ενοικίασης σπιτιού στις χώρες καταγωγής των ενδιαφερόμενων τον επόμενο χρόνο! Σε αντάλλαγμα, οι πρόσφυγες οφείλουν να ανακαλέσουν το αίτημα παροχής ασύλου και να παραιτηθούν από περαιτέρω νομική διεκδίκηση παραμονής στη Γερμανία.

Η ασυνήθιστη κίνηση φαίνεται πως προήλθε από μια αισθητή μείωση φέτος στους εθελοντικούς επαναπατρισμούς μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Το 2017, 29.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε προγράμματα εθελοντικών επιστροφών, φέτος όμως οι αντίστοιχοι αριθμοί υποχώρησαν σε 14.000 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Μένει να φανεί εάν το υπουργείο θα κατορθώσει να παρακινήσει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στις χώρες τους με το δέλεαρ που προσφέρει. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας