Γερμανία: Ακυρώθηκε η βράβευση της Κ.Σάμσι γιατί καταγγέλλει τα ισραηλινά εγκλήματα!

993
γερμανία

Η επιτροπή του γερμανικού βραβείου λογοτεχνίας Nelly Sachs ακύρωσε την απόφασή της να τιμήσει την Βρετανο-Πακιστανή συγγραφέα Καμίλα Σάμσι με το φετινό βραβείο, εξαιτίας της υποστήριξής της στο κίνημα πολιτιστικού μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Στις αρχές του μήνα, η επιτροπή είχε ανακοινώσει την απόφασή της να τιμήσει την Καμίλα Σάμσι, βιβλία της οποίας έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά, με το βραβείο που έχει πάρει το όνομα της Γερμανίδας ποιήτριας και δραματουργού Νέλι Ζαχς (1891-1970), παρομοιάζοντας το έργο της με «χτίσιμο γεφυρών ανάμεσα σε κοινότητες».

Το βραβείο, το οποίο περιλαμβάνει και χρηματικό έπαθλο ύψους 15.000 ευρώ, απονέμεται σε συγγραφείς που ενισχύουν «την ανεκτικότητα, την συμφιλίωση και τη βελτίωση των πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες».

Όταν, όμως, διαπίστωσαν ότι υποστηρίζει το κίνημα μποϊκοτάζ του Ισραήλ εξαιτίας της πολιτικής του εναντίον των Παλαιστινίων, τα μέλη της επιτροπής του βραβείου αναίρεσαν την απόφασή της, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:   «…Το πολιτιστικό μποϊκοτάζ ως πρακτική δεν υπερβαίνει σύνορα, αντιθέτως επηρεάζει αρνητικά το σύνολο της Ισραηλινής κοινωνίας, αποκλείοντας το έργο της Καμίλα Σάμσι από ολόκληρο τον Ισραηλινό πληθυσμό».

Η απόφαση αυτή και μάλιστα με μια αιτιολογία που συγκαλύπτει τα εγκλήματα που πραγματοποιούνται από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αφήνει εκτεθειμένη τη γερμανική επιτροπή, η οποία ευθυγραμμίζεται με την ανοχή της Γερμανίας απέναντι σ’ αυτά τα εγκλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας