Γενική διάλυση: Ένας παθολόγος αντί τεσσάρων στο νοσοκομείο Νάουσας!

1216
παθολόγος

Εγκληματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η διάλυση του συστήματος δημόσιας υγείας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη υποστελέχωση των νοσοκομείων.

Σε μια περίοδο κατά την οποία χιλιάδες νέοι γιατροί εγκαταλείπουν την Ελλάδα αναζητώντας εργασία στα πέρατα του πλανήτη, από ένα ακόμη νοσοκομείο ακούγεται κραυγή απόγνωσης:

Στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας οι τρεις από τις προβλεπόμενες τέσσερις οργανικές θέσεις είναι κενές! Η κλινική λειτουργεί με έναν αντί τεσσάρων γιατρών, με ό,τι σημαίνει αυτό για την υγεία του πληθυσμού της περιοχής.

Η περίπτωση αυτή είναι χαρακτηριστική ως προς την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο «καταρρέει καθημερινά από την τραγική και εκρηκτική πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία», όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

H ίδια η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας παραδέχεται την τραγική υποστελέχωση της κλινικής, κοινοποιώντας απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου στις 2/1/2019 στους αρμόδιους –μεταξύ των οποίων την 3η Υγειονομική Περιφέρεια– για αναστολή της εφημερίας του Παθολογικού τμήματος την ίδια μέρα «λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας