Γελοία “αντιτρομοκρατική” απάντηση με drone των ΗΠΑ κατά ISIS

441
απάντηση με drone των ΗΠΑ κατά ISIS

Το ISIS – K ιδρύθηκε το 2015, το πλήρες όνομα του είναι το Islamic State Khorasan ή  ISIS-K (Ισλαμικό Κράτος Khorasan, ή ISIS-K)

Μόνο το κατάντημα των ΗΠΑ δείχνει η “απάντηση” με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά βασικού στελέχους του ISIS-K στο Αφγανιστάν, την οποία εξαπέλυσε η αμερικανική μονάδα CENTCOM… ως αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση του ISIS στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε αντιτρομοκρατική επίθεση με drone εναντίον ενός μέλους της τρομοκρατικής ομάδας ISIS-K στο Αφγανιστάν στις 28 Αυγούστου νωρίς το πρωί, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος των Αμερικανών απετέλεσε τον εγκέφαλο της βομβιστικής επίθεσης του ISIS-K στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Είναι άγνωστη μέχρι στιγμής η τύχη του στελέχους του ISIS εναντίον του οποίου έλαβε χώρα η αμερικάνικη επιχείρηση!

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της CENTCOM, λοχαγός Bill Urban είπε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις «πραγματοποίησαν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον ενός σχεδιασμού του ISIS-K».

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι εξολοθρεύσαμε τον στόχο». 

«Δεν γνωρίζουμε για θύματα μεταξύ αμάχων».

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε  μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν, πρόσθεσε.

Το ISIS-K είναι παρακλάδι της τρομοκρατικής ομάδας ISIS.

Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου έξω από τις πύλες του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι στην Καμπούλ, υποστηρίζοντας ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας κατάφερε να «διεισδύσει σε όλες τις οχυρώσεις ασφαλείας» που είχαν θέσει οι αμερικανικές δυνάμεις και οι Taliban.
Από την επίθεση σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν επίσης 18 άλλοι Αμερικανοί στρατιώτες που μεταφέρθηκαν στη Γερμανία για ιατρική φροντίδα.
Άλλοι 169 Αφγανοί έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το Associated Press.
Δεν ήταν σαφές εάν ο νεκρός τρομοκράτης του ISIS-K από το αμερικανικό drone, συμμετείχε συγκεκριμένα στην επίθεση της 26ης Αυγούστου, η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στην Πύλη του αεροδρομίου στην ανατολική πλευρά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία βόμβα εξερράγη στην πύλη πριν τουλάχιστον μια άλλη εκραγεί κοντά στο ξενοδοχείο Baron, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πύλη.
Το τρομοκρατικό παρακλάδι του ISIS, το ISIS-K
Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε στις 27 Αυγούστου ότι ένας τρομοκράτης – βομβιστής αυτοκτονίας πραγματοποίησε την επίθεση ενώ διέψευσε ότι υπήρξε και δεύτερη έκρηξη.
«Δεν είμαστε βέβαιοι για το πώς αυτή η αναφορά δόθηκε εσφαλμένα, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εν μέσω σύγχυση ενός πολύ δυναμικού γεγονότος, μπορεί μερικές φορές να αναφερθούν εσφαλμένα πράγματα ή να καταστραφούν πληροφορίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Hank Taylor.
«Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια».
Το ISIS – K ιδρύθηκε το 2015, το πλήρες όνομα του είναι το Islamic State Khorasan ή  ISIS-K (Ισλαμικό Κράτος Khorasan, ή ISIS-K).
Η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα το ISIS-K είναι ορκισμένος εχθρός των Taliban και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μέχρι την επίθεση στο αεροδρόμιο, το ISIS-K ήταν ανενεργή σχετικά τρομοκρατική οργάνωση
Ο Στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών Kenneth F. McKenzie Jr., ο διοικητής της CENTCOM, δήλωσε στις 26 Αυγούστου λίγο μετά την επίθεση ότι περίμενε περαιτέρω επιθέσεις του ISIS-K με στόχο το αεροδρόμιο, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν ρουκέτες ή βόμβες με αυτοκίνητα.

Ο Zabihullah Mujahid (Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ), εκπρόσωπος των Taliban, δήλωσε ότι διεξάγει «έρευνα» για την επίθεση του ISIS-K.
Από τις 15 Αυγούστου, πλήθη έχουν κατακλύσει τις πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ, απελπισμένοι για βοήθεια από τους συμμάχους των ΗΠΑ για να φύγουν από το Αφγανιστάν.
Ο Zabihullah Mujahid δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Καμπούλ στις 24 Αυγούστου ότι επιθυμούν να ολοκληρωθούν όλες οι εκκενώσεις από το εξωτερικό έως τις 31 Αυγούστου και ότι δεν θα δεχθούν παράταση στην προθεσμία… εκκένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας